La banda Bradien i el poeta Eduard Escoffet van editar a finals del 2012 el disc Pols, publicat pel segell barceloní d’electrònica Spa.RK. El disc recull deu temes que investiguen les possibilitats d’aquesta música i la veu, i que sintetitzen els tres anys de treball d’aquest projecte situat entre l’electrònica i poesia.

Aquesta col·laboració entre Bradien i Eduard Escoffet neix de la confluència d'interessos mutus. Per una banda, Bradien després de publicar el disc Linden el 2009, volia continuar treballant amb la veu, sobretot amb la poesia, però sense perdre de vista que el seu és un projecte essencialment instrumental, que defuig els esquemes tradicionals de la veu en la música pop. Eduard Escoffet, per la seva banda, estava interessat a experimentar amb les possibilitats del text i la veu en el vessant més musical, i difondre la poesia en altres mitjans interactuant amb creadors d’altres disciplines, com ha acostumat a fer.

BRADIEN
Bradien és un grup instrumental format l’any 2005 que s’inspira tant en el pop com en les bandes sonores, el dub, l’exòtica o la library music. Han publicat Minoi Tiare (un CD amb 9 cançons), un vinil de 7 polzades compartit amb el grup escocès Dosimat, el disc Linden (Spa.RK, 2009) i una casset compartida amb FS Blumm (Poprebop, 2010). Han fet remixes, cançons per a exposicions, cicles i pel·lícules. Han col·laborat amb Bill Wells, Nora Gomringer i John Giorno, entre d’altres. Actualment són tres els músics que conformen Bradien: Pope, Daniela Cugliandolo i Matías Rossi.

A l’escenari, s’intercanvien els instruments: baix, trompeta, melòdica, xilòfon o guitarra passen de l’un a l’altre i creen temes en què tot és alhora lleuger i mesurat.

EDUARD ESCOFFET
Poeta i agitador cultural. Ha practicat la poesia en diverses modalitats, tot i que últimament s’ha centrat en el treball poètic sonor i en el recital en directe. A banda de tenir un paper destacat en el gran moviment de l’escena contracultural de Barcelona, ha presentat el seu treball a diverses ciutats d’Espanya i a Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica, Xile, la Xina, la República Txeca, la República Dominicana, els EUA, Nicaragua, el Brasil, l’Equador, Eslovènia, Croàcia, l’Argentina i Mèxic. És coautor de les obres de teatre ¡Wamba va! (2005), amb Gerard Altaió, Josep Pedrals i Martí Sales; puaj./ecs. (2005), amb Gerard Altaió i Josep Pedrals, i La Belbel underground (2006), amb Carles Hac Mor i Gerard Altaió. El 2011 va publicar el llibre d’artista Estramps, creat a quatre mans amb l’artista Evru, i el 2012, Gaire (Pagès editors). Entre 2010 i 2012 va ser codirector del Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

http://propost.org/escoffet

Amb el suport de:
Moritz
Bradien+Eduard Escoffet. Foto: Diego Bustamante

Programa

Dissabte 21 de setembre de 2013, a les 19 h

Atri del Museu. Aforament limitat.

Per escoltar el disc:
http://spark.bandcamp.com/album/bradien-eduard-escoffet-pols

Web del segell discogràfic:
www.sparkreleases.com

Programes públics
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat


Continguts relacionats

Àudios

SON[I]A #182. Bradien + Eduard Escoffet mixtape
19.09.2013