Exposició

Històries sense argument

El cinema de Pere Portabella

02 feb. al 28 març 2001

Històries sense argument. el cinema de Pere Portabella

Històries sense argument. el cinema de Pere Portabella

El productor i cineasta Pere Portabella (Figueres, 1929) és conegut per la seva presència en les pràctiques cinematogràfiques i artístiques des dels anys cinquanta, així com per la seva vinculació als moviments antifranquistes i la seva dedicació posterior –durant la transició democràtica– a l'àmbit polític i institucional. El cinema de Portabella uneix la tradició de compromís del cinema i l'art d'avantguarda amb els llenguatges rupturistes dels nous corrents cinematogràfics que emergeixen a la segona meitat de la dècada dels cinquanta.

Històries sense argument repassava la trajectòria de Portabella partint de l'articulació de diversos espais i registres expositius. A les sales del Museu s’hi projectava, d’una manera continuada, la filmografia completa del cineasta al costat de pel·lícules d'altres autors com Michelangelo Antonioni, Ingmar Bergman, Luis Buñuel, Jean-Luc Godard, Alain Resnais, Roberto Rossellini, Jean-Marie Straub i Danièle Huillet o Antonio Saura. També es va presentar un arxiu documental de treballs cinematogràfics i videogràfics de lliure consulta i un espai de lectura amb una àmplia selecció bibliogràfica. Aquest arxiu va acollir, al llarg de tota l'exposició, debats que proposaven noves aproximacions històriques a l'obra del cineasta.

Paral·lelament es va organitzar un cicle de cinema a l'Auditori MACBA, estructurat en sessions dobles, que posaven en relació l'obra de Portabella amb la d’altres cineastes.
Amb tot això es convidava l'espectador a reflexionar sobre les formes contemporànies de narrar la memòria i la història a través de les pràctiques audiovisuals.

Activitats relacionades

Data inici:
Del 23 feb.
Data fi:
al 24 feb. 2001
Horari:
Espai:
MACBA
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Recorreguts

Publicacions

Àudios

Artistes

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.