Exposició

Històries sense argument

El cinema de Pere Portabella

Històries sense argument. el cinema de Pere Portabella

Històries sense argument. el cinema de Pere Portabella

 • Fecha:
  02 feb. - 28 març 2001
  Lugar:
  Sales del museu

El productor i cineasta Pere Portabella (Figueres, 1929) és conegut per la seva presència en les pràctiques cinematogràfiques i artístiques des dels anys cinquanta, així com per la seva vinculació als moviments antifranquistes i la seva dedicació posterior –durant la transició democràtica– a l'àmbit polític i institucional. El cinema de Portabella uneix la tradició de compromís del cinema i l'art d'avantguarda amb els llenguatges rupturistes dels nous corrents cinematogràfics que emergeixen a la segona meitat de la dècada dels cinquanta.

Històries sense argument repassava la trajectòria de Portabella partint de l'articulació de diversos espais i registres expositius. A les sales del Museu s’hi projectava, d’una manera continuada, la filmografia completa del cineasta al costat de pel·lícules d'altres autors com Michelangelo Antonioni, Ingmar Bergman, Luis Buñuel, Jean-Luc Godard, Alain Resnais, Roberto Rossellini, Jean-Marie Straub i Danièle Huillet o Antonio Saura. També es va presentar un arxiu documental de treballs cinematogràfics i videogràfics de lliure consulta i un espai de lectura amb una àmplia selecció bibliogràfica. Aquest arxiu va acollir, al llarg de tota l'exposició, debats que proposaven noves aproximacions històriques a l'obra del cineasta.

Paral·lelament es va organitzar un cicle de cinema a l'Auditori MACBA, estructurat en sessions dobles, que posaven en relació l'obra de Portabella amb la d’altres cineastes.
Amb tot això es convidava l'espectador a reflexionar sobre les formes contemporànies de narrar la memòria i la història a través de les pràctiques audiovisuals.

Activitats relacionades

Data inici:
Del 23 feb.
Data fi:
al 24 feb. 2001
Horari:
Espai:
Sales del museu
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Recorreguts

Publicacions

Àudios

Artistes

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.