Carregant...

Hearing Aid, 1976

Audiòfon, 1976
Mèdia-instal·lació, dimensions variables

En la seva àmplia producció experimental, Michael Snow acostumava a creuar disciplines com la instal·lació i el so. Hearing Aid, de 1976, és una de les seves instal·lacions sonores. L'obra consisteix en un metrònom activat situat al terra en un espai buit. El so del metrònom (i de l'espai on sona) és enregistrat i emès a través d'una casset situada en un espai contigu. El so emès per l'aparell reproductor de casset alhora és enregistrat i emès en una segona casset ubicada en un altre espai. El mateix procés es repeteix una tercera vegada.

El so del metrònom, alterat pels efectes de l'espai i reproduït repetidament, demostra que tota representació suposa una distorsió. És possible capturar el so en si mateix? Com podem descriure el que escoltem? Què significa escoltar i entendre? Hi ha una representació possible que no alteri el caràcter dels fets? Una instal·lació minimalista que convida a reflexionar sobre la naturalesa del so, però també sobre la memòria, l'espai i la representació.


Fitxa tècnica

Títol original:
Hearing Aid
Número de registre:
4398
Artista:
Snow, Michael
Data de creació:
1976
Any d'adquisició:
2011
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Metrònom elèctric i enregistrament sonor, 90 min
Dimensions:
dimensions variables
Número d'edició:
Ed. 1/2 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Michael Snow
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.