Michael Snow va néixer el 1929 a Toronto (Canadà), ciutat on viu i treballa. Considerat el pare del cinema estructuralista i reconegut pioner del videoart, és un artista multidisciplinari amb una llarga producció de pel·lícules experimentals, instal·lacions, escultures, vídeo, fotografia i música. La pel·lícula Wavelenght, del 1967, el va consagrar com a creador d’un nou llenguatge fílmic. Snow també és músic i fundador del grup CCMC, que interpreta música experimental propera al jazz. En tots els mitjans on ha treballat ha explorat les possibilitats expressives de la imatge i del so.

S’interessa més per les qüestions formals que per la pura narrativitat, i les seves obres es valen de zooms, panoràmiques i exploracions amb la càmera per descobrir les possibilitats del mitjà fílmic. Forma part de la generació d’artistes minimalistes a la qual també pertanyen Bruce Nauman i Richard Serra.

Snow té obra a institucions com ara al Centre Pompidou de París, al Montreal Museum of Fine Arts del Canadà, al Haifa Museum of Art d’Israel i al MACBA. Des dels seus inicis a les Documenta 5 i 6 de Kassel (Alemanya) el 1972 i 1977, ha exposat en nombroses ciutats d’Europa i Estats Units. Snow ha estat premiat en molts festivals de cinema experimental arreu del món i les seves interpretacions musicals s’han escoltat als Estats Units, Europa i al Japó. Amb una nombrosa bibliografia sobre el seu treball visual i sonor, ha generat també una àmplia discografia.

Visita la mostra permanent
L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars