La imatge de l’obra no està disponible on-line.

The East is Red, The West is Bending, 1977

L'est és roig, l'oest es doblega, 1977
En aquesta performance enregistrada en vídeo, Rosler llegeix un fullet d’instruccions d’un nou electrodomèstic comercialitzat per la marca West Bend, un wok elèctric, versió moderna d’un estri de la cuina tradicional asiàtica. La lectura recorda una demostració amateur de la televisió local de cuina. Mentre ens ensenya l’ús del wok a casa seva, una fracassada senyora Pat Boone acaba llegint un text surrealista sobre l’aparell. Unes quantes insercions incongruents amb el llenguatge del fullet transformen un text corporatiu en una enginyosa deconstrucció ideològica. Si bé es tracta de convèncer els usuaris i compradors de l’objecte culinari sobre com poden esdevenir experts en cuines exòtiques, Rosler du a terme una astuta deconstrucció de la ideologia imperialista dels grups industrials.

Fitxa tècnica

Títol original:
The East is Red, The West is Bending
Número de registre:
3229
Artista:
Rosler, Martha
Data de creació:
1977
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 19 min 57 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Martha Rosler
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.