Carregant...

Intersecció de pluja, 1969

Fotografia, 100 x 61 cm

Tot i que l’accés d’Àngels Ribé a la pràctica artística va ser a través de l'escultura, aviat la va abandonar per desplaçar-se cap a l'àmbit de les accions enteses com a experiències amb la natura, amb l’espai i amb el propi cos. Entre les seves primeres accions, destaquen les obres de 1969 Intersecció de llum, Intersecció d'onada i Intersecció de pluja, que posen de manifest l’interès de l’artista per la poètica de la percepció. Ribé crea interferències físiques situant elements mínims com un vidre o un fil de niló en contextos naturals com el bosc o el mar i deixa que hi actuïn factors aleatoris i transitoris: el vent, la pluja, el pas del temps. El resultat és un treball experimental que desplaça la producció de sentit de l’objecte artístic cap a l’àmbit de l’experiència.


Fitxa tècnica

Títol original:
Intersecció de pluja
Número de registre:
4435
Artista:
Ribé, Àngels
Data de creació:
1969
Any d'adquisició:
2000
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata
Dimensions:
100 x 61 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Dinath Grandi de Grijalbo
Copyright:
© Àngels Ribé
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

FONS ÀUDIO #13. Àngels Ribé
03.02.2012

Publicacions