Carregant...

E la forma, 1979

I la forma, 1979
Instal·lació, Dimensions variables

Per a aquesta instal·lació, Àngels Ribé pren unes paraules del Llibre de Meravelles de Ramon Llull: «E la forma és acció, i el contingut passió.» Per a aquesta artista, la forma és el vehicle per a la comprensió d’una obra i condueix, mai d’una manera unívoca, al contingut. Quan E la forma es va presentar a l’espai d’art b5-125 de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1979, es va mostrar en una sala a les fosques. Com explica la mateixa artista, «Només hi havia una finestra tapada per una fotografia transparent que mostrava la meva imatge corrents amb un llibre obert i en blanc a les mans. La sala estava orientada al sud i la llum del sol entrava a través de la fotografia. [...] Posteriorment, la finestra s’ha substituït per una caixa de llum.» Ja llavors, la música de The Rolling Stones interpretada en violí per Pere Josep Puértolas sonava a l’espai.


Fitxa tècnica

Títol original:
E la forma
Número de registre:
RT.0150
Artista:
Ribé, Àngels
Data de creació:
1979
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Caixa de llum, cub de fusta, lletres de bronze i so. Fotògraf: JUMA; Violinista: Pere Josep Puértolas
Dimensions:
Dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Àngels Ribé
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.