Carregant...

The Best Way of Expressing It, 1975

La millor manera d'expressar-ho, 1975
Instal·lació, Dimensions variables

Un ventilador situat a terra s’ha orientat cap a una plomada a una distància tal que l’aire no l’altera. Mentre la plomada, tensada per la força de la gravetat, indica una línia vertical; l’angle creat pel corrent del ventilador no es veu però es percep. La geometria esdevé així un fenomen sensorial. Àngels Ribé fa, en aquesta instal·lació, allò que en altres obres havia fet amb la mirada: fer tangible un traç geomètric a l’espai. En el procés d’experimentació per arribar a elaborar aquesta obra, l’artista es va adonar que la voluntat de fer palpable una realitat invisible condensava la seva relació amb l’escultura. Va ser així com l’aire d’un ventilador que no desplaça una plomada es va convertir en «la millor manera de dir-ho». Aquesta obra es va presentar a la Clocktower Gallery en el context de l’exposició col·lectiva Ideas at the Idea Warehouse, organitzada per l’Institute for Art and Urban Resources de Nova York el 1975.


Fitxa tècnica

Títol original:
The Best Way of Expressing It
Número de registre:
RT.0149
Artista:
Ribé, Àngels
Data de creació:
1975
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Plomada, ventilador i lletres de bronze
Dimensions:
Dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Àngels Ribé
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.