Carregant...

Peus d'armari, 1984

Peus d’armari es va presentar a la Sala Metrònom de Barcelona el 1984. Damunt d’un terra cobert de fang ocre i blau, Pere Noguera va traçar el perfil de la península Ibèrica i el nord de l’Àfrica per dipositar-hi un conjunt d’objectes, eines i fragments enfangats amb el mateix ocre i blau. Si l’obra de Pere Noguera s’articula com un diàleg amb l’element terra i una observació dels seus processos tan orgànics com poètics, en aquest cas li serveix per activar una geografia física clarament connotada. En altres obres, l’artista incorpora mapes d’Europa, d’Espanya i mapamundis enfangats que, en el seu procés d’assecatge, esborren les fronteres polítiques mostrant-ne la seva arbitrarietat. Una representació del paisatge associada a aquesta pràctica pròpia de Noguera que actualitza i porta cap a l’art d’acció, la tradició ceràmica del seu lloc d’origen.


Fitxa tècnica

Títol original:
Peus d'armari
Número de registre:
RT.0088
Artista:
Noguera, Pere
Data de creació:
1984
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Materials diversos enfangats
Dimensions:
15 m2
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Pere Noguera
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.