Carregant...

A-B, 1977

Material gràfic, 2 impressions: 69 x 45 cm c/u

El 1977 Eva Lootz va presentar el seu treball conceptual a la galeria G del carrer Casanova de Barcelona, un espai que, en col·laboració amb la galeria Buades de Madrid, potenciava el contacte amb artistes d’aquesta ciutat com Nacho Criado o la mateixa Eva Lootz. Més coneguda pel seu treball escultòric i les seves instal·lacions postminimalistes, aquesta austríaca instal·lada a Madrid des de 1967 mostra ja, en aquesta obra primerenca, el seu interès per la natura i la referència directa a la fragilitat i vulnerabilitat de la condició humana. Com en altres treballs presentats en aquesta exposició, Lootz s’apropa al cos humà a través dels conceptes de fragment i de rastre, però també des de la idea de punt cec o angle mort, aquests gestos no sempre evidents que remeten, d’una manera directa, a la incertesa.
 


Fitxa tècnica

Títol original:
A-B
Número de registre:
RT.0052
Artista:
Lootz, Eva
Data de creació:
1977
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Litografia òfset sobre paper
Dimensions:
2 impressions: 69 x 45 cm c/u (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 4/50
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Eva Lootz, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.