Carregant...

Gatika doble final, 2001

Gatika doble final, 2001

Un cotxe solitari a tocar del bosc, una identitat oculta i l’acció d’enfosquir els vidres d’un vehicle són els elements narratius de què es val Jon Mikel Euba en el seu Gatika doble final. Enregistrat al municipi boscós de Gatika, a Biscaia, Euba ens convida a reflexionar sobre la idea de veritat i mentida i sobre el fals dilema entre certesa i ficció. Inspirat en els treballs col·lectius dels anys setanta, l’artista enregistra l’acció de dues persones mentre pinten els noms d’altres artistes en els vidres d’un cotxe enfosquint la visibilitat del vehicle d’una manera que convertiria la seva conducció en il·legal.

Jugant també amb la idea d’un paratge boscós en el context basc de finals dels anys noranta, crea un clima de desconfiança i de por. Si bé no hi ha cap signe de violència explícita i el so real de l’acció ens recorda que es tracta d’una performance, la gramàtica visual a què ens han acostumat el cinema i els mitjans fa que interpretem les accions d’Euba com si es tractessin d’un film de suspens.

Fitxa tècnica

Títol original:
Gatika doble final
Número de registre:
2468
Artista:
Euba, Jon Mikel
Data de creació:
2001
Any d'adquisició:
2004
Estat:
En exposició
Fons:
col·lecció macba. fundació macba
Tipus d'objecte:
Mèdia
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 10 min 36 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Jon Mikel Euba, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

M’agrada treballar amb allò que s’acostuma a dir "herència cultural", però els materials que faig servir són molt banals, com clixés, com blocs de sucre, portes, cuscús, catifes, documents oficials.
Latifa Echakhch