Carregant...

Fiesta 4 puertas, 2001

Fiesta, 4 portes, 2001
Mèdia, Dimensions variables

Des de finals dels anys noranta i ja en els dos mil, la globalització i el neoliberalisme van renovar la mirada política de l’art. En les pràctiques de l’art d’aquests anys es van actualitzar alguns dels conceptualismes de dècades anteriors i es van incorporar àmpliament el treball amb el cos i l’art d’acció com una manera de manifestar el malestar contemporani.

Les propostes de l’artista basc Jon Mikel Euba condensen bé la mirada d’aquest moment. Si bé en altres obres acostuma a enregistrar performances amb més d’una persona, a Fiesta, 4 portes incorpora la immediatesa i la força visual del llenguatge multimèdia. Euba projecta, desdoblada en diferents pantalles, una coneguda greguería de Ramón Gómez de la Serna (1888-1963), un gènere de frase curta amb crítica social punyent inventat per aquest escriptor i periodista destacat de l’avantguarda espanyola. Desplegada en una instal·lació, Euba converteix un material textual en un element cinematogràfic. Un simple canvi d’escala i de context li permet integrar el text i la imatge del text en un sistema narratiu que alhora incorpora el factor temps, fent que cada canvi d’imatge negui el significat de l’anterior.


Fitxa tècnica

Títol original:
Fiesta 4 puertas
Número de registre:
2467
Artista:
Euba, Jon Mikel
Data de creació:
2001
Any d'adquisició:
2004
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia
Tècnica:
5 projeccions simultànies de diapositives
Dimensions:
Dimensions variables
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sala 11
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Jon Mikel Euba, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Jon Mikel Euba "Fiesta 4 puertas", 2001
Jon Mikel Euba "Fiesta 4 puertas", 2001
Jon Mikel Euba "Fiesta 4 puertas", 2001
La sang de la sensibilitat és blava / Em consagro per tal / De trobar-ne l’expressió més perfecta.
Derek Jarman