Carregant...

El lloc i les coses, 1996

Instal·lació, Mides diverses
El lloc i les coses es presenta com un assaig escenogràfic sobre els vicis i les virtuts del projecte arquitectònic racionalista i dels espais museístics. Jordi Colomer reverteix l’ús habitual de les maquetes en arquitectura –objectes impol·luts que remeten a ciutats perfectes i models ideals– amb una antimaqueta que mostra la ciutat «utilitzada». Amb referències als arquitectons de Malévich, l’artista no pretén mostrar un model ideal sinó reconstruir el desordre d’una ciutat que ja existeix. La maqueta ja no es presenta com a projecte sinó com la representació del real. La taula petita, disposada sota la principal, mostra blocs de guix fets malbé, alguns mossegats, com a representació d’un submón urbà.

Fitxa tècnica

Títol original:
El lloc i les coses
Número de registre:
0199
Artista:
Colomer, Jordi
Data de creació:
1996
Any d'adquisició:
1996
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Guix, fusta, metall i làmpada
Dimensions:
Mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Jordi Colomer, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.