La imatge de l’obra no està disponible on-line.

24 Goldfish inacabats, 1991

Instal·lació, 25 x 106 x 190 cm

El conjunt de l’obra artística de Jordi Colomer és un projecte inspirat conceptual i formalment en la relació de l’ésser humà amb el seu entorn. En aquest sentit, la mesura, la proporció, l’escala i l’harmonia del cos humà tenen un paper central en un treball que, precisament i fins ara, s’havia distingit per evitar qualsevol presència humana visible –real o reproduïda– en les escultures, instal•lacions o fotografies. Colomer sol recórrer a l’al•legoria per confrontar l’espectador no tant amb imatges com amb llocs.

El dispositiu discursiu opera amb un hermetisme que impedeix conèixer «tot» el sentit, que l’autor ha ocultat amb deliberació, utilitzant indistintament referències arquitectòniques, literàries, escultòriques o teatrals i coreogràfiques. Són els vestigis i els requisits d’unes activitats que desconeixem i que només s’apunten mitjançant la disposició d’uns elements habitualment comuns, com plats, catifes, taules, cadires, o bé arquitectònics, com pedestals, maquetes… Ordre i desordre o moviment i estabilitat són binomis que es descobreixen sovint en aquesta obra.

José Lebrero Stals, 1998


Fitxa tècnica

Títol original:
24 Goldfish inacabats
Número de registre:
1243
Artista:
Colomer, Jordi
Data de creació:
1991
Any d'adquisició:
1998
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Escaiola i moqueta
Dimensions:
25 x 106 x 190 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Dipòsit Peter Meeker
Copyright:
© Jordi Colomer, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.