La imatge de l’obra no està disponible on-line.

A Voyage on the North Sea, 1973-1974

Un viatge al mar del Nord, 1973-1974

Aquesta pel·lícula es va realitzar entre novembre de 1973 i gener de 1974, a partir de la mateixa còpia original de Analyse d’une Peinture, amb material addicional compost per fotografies fetes per l'artista, de iots en el mar, al port d'Ostende. La pel·lícula té la forma d'un llibre, amb una pàgina per al títol general i títols de pàgina en cada presa o seqüència de preses: "Page 1", "Page 2", etc. Com a preparació del llibre es van fer diapositives i la pròpia pel·lícula també sembla una sessió de diapositives, ja que es compon exclusivament de preses sense acció ni moviments de càmera.

Broodthaers va preparar un passi de diapositives, Bateau Tableau, el 1973, per a projectar-les juntament amb la pel·lícula, però finalment mai va arribar a realitzar-se en vida de l'artista.

La pel·lícula es va exhibir per primera vegada en la seu de Petersburg Press, Portobello Road, Londres, el 28 de gener de 1974, durant la inauguració d'una exposició organitzada amb motiu de la publicació del llibre de Broodthaers que duia el mateix títol. El quadre també estava exposat. Petesbrug Press va fer una edició numerada de 100 exemplars signats per l'artista, distribuïts en una sola caixa grisa blavosa que contenia el llibre i la pel·lícula. Una maqueta anterior del llibre proposava dos volums titulats Analyse d’una Peinture.

Marcel Broodthaers, Cinéma. Barcelona: Fundació Antoni Tàpies, 1997.


Fitxa tècnica

Títol original:
A Voyage on the North Sea
Número de registre:
1580
Artista:
Broodthaers, Marcel
Data de creació:
1973-1974
Any d'adquisició:
2000
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula 16 mm, color, sense so, 4 min 15 s
Número d'edició:
Edició de 100
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Estate of Marcel Broodthaers, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.