Carregant...

Untitled (1), 2008

Sense títol (1), 2008
Escultura, 53,7 x 30,5 x 33,5 cm

El treball d'Armando Andrade Tudela estudia la relació entre forma, tipologia i significat. El significat emergeix des d'estructures molt simples i es transforma també d'una manera molt senzilla, per superposició, mitjançant la intersecció del context que ha donat origen a una forma i aquell altre (natural, social, cultural) en què aquesta forma està funcionant.

Sense títol 1 i Sense títol 2 (2008) formen part d'una sèrie de cinc escultures similars derivades d'objectes minimalistes d'acer i rotang. L'ús d'aquest darrer material està vinculat a una modernitat «exòtica» o «suau» i a una noció romàntica o colonial d'una economia basada en productes naturals o artesanies tradicionals. Alhora, els objectes de rotang recorden els experiments de l'art òptic. El teixit d'aquest material, capa sobre capa, produeix un efecte psicodèlic que és un exemple clar de com l'artista fa servir la repetició, el ritme i el color per suggerir una visió al·lucinatòria. D'aquesta manera, mostra el seu interès per les possibilitats de transformar la percepció humana, amb una marcada al·lusió a la contracultura de la dècada del 1960.


Fitxa tècnica

Títol original:
Untitled (1)
Número de registre:
3215
Artista:
Andrade Tudela, Armando
Data de creació:
2008
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Rotang i acer
Dimensions:
53,7 x 30,5 x 33,5 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Armando Andrade Tudela
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

FONS AUDIO #2. Armando Andrade Tudela
03.05.2010
Son[i]a #100.
01.04.2010
OMBRES DEL PROGRÉS. Part I
21.05.2010