Carregant...

Sense títol (Dos marcs #2), 2010

Objecte, 2 marcs de 146,5 x 152,5 x 2,5 cm c/u
La noció de matriu queda en entredit a Sense títol (dos marcs #2). Es tracta d'una peça que es mou entorn de la idea que pogués existir una distinció entre forma i contingut, entre contingut i continent. Així com la lògica filosòfica de Ludwig Wittgenstein negava l'existència de la ment com a entitat diferenciada del cos, Armando Andrade Tudela juga amb elements perifèrics a la imatge i els ordena de tal manera que constitueixen la imatge mateixa. No hi ha res més enllà, tot participa de la representació; no hi ha una imatge més real que una altra, sinó que tot s'ordena al voltant d'allò real. El que qualifiquem de document és un esforç per acostar-se al límit del que és versemblant, però no és més veritat que aquest joc de reflexos. La diferència entre un sistema de representació «realista» i una altre formal o abstracte es troba en la manera d'ordenar la seva relació amb l'accés al coneixement immediat del món: si el primer concep la possibilitat d'obtenir informació a través de les imatges, els segons neguen o simplement minimitzen la importància de la relació entre allò que veiem i el món de més enllà.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol (Dos marcs #2)
Número de registre:
3900
Artista:
Andrade Tudela, Armando
Data de creació:
2010
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Marcs de fusta policromada, cartró i vidre
Dimensions:
2 marcs de 146,5 x 152,5 x 2,5 cm c/u (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista. Obra produïda en col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Copyright:
© Armando Andrade Tudela
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

FONS AUDIO #2. Armando Andrade Tudela
03.05.2010
Son[i]a #100.
01.04.2010
OMBRES DEL PROGRÉS. Part I
21.05.2010