Biografia

Sonia Noya i Eduard Mont de Palol
 

Sonia Noya i Eduard Mont de Palol adopten el nom del seu projecte, La Dernière Mode, del magazine de moda creat per Mallarmé el 1874 per dissertar sobre el que aleshores es considerava un art menor.

La Dernière Mode de Noya i Mont de Palol també es rebel·la contra els prejudicis i les convencions, en aquest cas els que es projecten sobre la música popular. I per fer-ho componen microcançons en les quals no cal repetir les coses perquè n’hi ha prou amb dir-les una sola vegada.

El projecte va començar el 2018 i ara, en participar a Artistes en residència, Noya i Mont de Palol duran més lluny la seva investigació treballant en la dislocació de les fronteres entre el projecte musical, les arts escèniques, les pràctiques performatives i l’escriptura. Les seves peces austeres, brevíssimes i encomanadisses —que reben ecos de la literatura francesa, el decadentisme, el krautrock, el flamenc o l’electroacústica, entre d’altres— aniran cercant diverses formes d’agafar cos, en una proposta escènica a mig camí entre la performance, el concert i el recital.