Biografia

Sofia Asencio
 

Sofía Asencio (Elx, 1971) va estudiar dansa contemporània a l’Institut del Teatre de Barcelona. Va començar el seu camí professional en espectacles de revista musical i music hall, i després es va integrar en diverses companyies de dansa com la de Vicente Sáez, Lanónima Imperial, Mudances, General Elèctrica o la Cia. Acta.

El 2000 crea, al costat de Tomàs Aragay, la Societat Doctor Alonso, una plataforma escènica d’investigació i producció d’espectacles. El 2020 entra a formar part de l’equip curatorial del Festival Sâlmon 21 juntament amb Ariadna Rodríguez, Bea Fernández, Iñaki Alvárez i Dianelis Diéguez.

A Noche cañón, el seu projecte per a Artistes en residència, Asencio treballa en col·laboració amb Beatriz Lobo i Tomàs Aragay per trobar una forma pròpia de generar text dins del gènere del monòleg còmic. Una obra que interactua directament amb el públic i en la qual es desplacen els límits de les formes arquetípiques de l’humor i la mala bava treballant els ritmes, els silencis, les paradoxes, les coses sense sentit, la sobreactuació, els contrapets i la fraseologia.