Biografia

Raquel G. Ibañez + Ylia
 

Raquel G. Ibáñez es va llicenciar en Belles Arts per la Universidad Complutense de Madrid. Alterna la seva pràctica artística en solitari amb la participació en col·lectius com El Banquete, Hidráulicas o Possible Others. Ibáñez dona forma a les seves investigacions alternant i entremesclant els recursos de la instal·lació, el so, el disseny gràfic, el vídeo, l’escriptura i també el comissariat d’exposicions.

Ylia va estudiar piano clàssic al conservatori d’Alacant, i arranjaments i composició al Taller de Músics de Barcelona. És productora musical, fundadora del segell Animah Records, DJ referent del panorama underground i directora del programa La Guarida a l’emissora Dublab Barcelona.

How to disappear, el projecte amb què totes dues participen a Artistes en residència, va començar el 2019 com a investigació artística al voltant d’aquella obsessió ancestral, col·lectiva i multidisciplinària relacionada amb l’acte de desaparèixer, d’assolir la invisibilitat, la desmaterialització del cos. En aquesta nova etapa, redirigeixen la investigació envers el camp de l’experimentació sonora, l’acusmàtica i l’oralitat, tot hibridant els modes de fer de la música, les arts visuals, les arts escèniques i la literatura.