Imagen

Andreas Huyssen és professor de Literatura Alemanya i Comparada a la Universitat de Columbia, on va ser director fundador del Center for Comparative Literature and Society (1998-2003). Entre el 1986 i el 1992 va ser cap del Departament de Llengües Germàniques de la Universitat, càrrec que ha tornat a ocupar des de l'any 2005. Huyssen és un dels editors fundadors de New German Critique, la principal revista d'Estudis Germànics que es publica als Estats Units (1974- ), i és membre del consell de redacció d'October, Constellations, Germanic Review, Transit, Key Words (Regne Unit) i Critical Space (Tòquio). Al 2005, va obtenir el cobejat premi Mark van Doren, en reconeixement a la seva tasca docent. Tant les seves investigacions com les classes que imparteix se centren en la cultura i la literatura alemanyes dels segles XVIII a XX, el modernisme internacional, la teoria crítica de l'Escola de Frankfurt, el postmodernisme, la memòria cultural de traumes històrics en contextos transnacionals i, més recentment, la cultura urbana i la globalització.


Huyssen ha publicat nombrosos treballs en alemany i en anglès, i la seva obra ha estat traduïda al castellà, al portuguès, al suec, al danès, al turc, al japonès i al xinès. És autor, entre altres títols, de Drama des Sturm und Drang (1980), After the Great Divide: Modernism, Mass Culture, Postmodernism (1986), Postmoderne: Zeichen eines kulturellen Wandels (ed. amb Klaus Scherpe, 1986), Modernity and the Text: Revisions of German Modernism (ed. amb David Bathrick, 1989), Twilight Memories: Marking Time in a Culture of Amnesia (1995) i Present Pasts: Urban Palimpsests and the Politics of Memory (2003), així com d'un volum dedicat a la cultura de les ciutats no occidentals, que apareixerà publicat properament i que porta per títol Other Cities, Other Worlds: Urban Imaginaries in a Globalizing World (2008).

Al 1999 va ser convidat a fer una conferència al MACBA, dins del seminari Cap a una alta cultura popular? que es va titular Passats presents: després del debat sobre alta i baixa cultura.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2007
Autor:
Col·lecció:
Quaderns portàtils
Suports:
Pàgines:
16
Línia editorial:
Quaderns portàtils
Disseny:

Disseny de Cosmic

El problema s’aclareix, es torna diàfan: la tela de l’artista esdevé un mirall.
Michelangelo Pistoletto