Activitats Conferències i debats

Maneres de fer en/l’esfera pública des de l’art i la cultura a Barcelona, des dels noranta fins avui

Activitat entorn de l’exposició Anarxiu sida

19 març 2019

19 h

Foto: Eva Carasol

Foto: Eva Carasol

Amb aquest debat voldríem insistir en una de les línies argumentals que travessa l’exposició Anarxiu sida a partir dels materials disposats al Centre d’Estudis i Documentació MACBA: les maneres de fer en/l’esfera pública. Es tracta de dur a terme un recorregut pel que s’ha esdevingut entorn d’aquests debats i fets durant les tres últimes dècades, a més de parar atenció en el que avui s’està realitzant a la ciutat de Barcelona i, particularment, al barri del Raval.

Els moviments, activismes, artistes i agents culturals de Barcelona de la dècada dels noranta van estar marcats per aquestes maneres de fer, on van tenir un paper preponderant tant el traç institucional de l’esdevenir de la ciutat, com el de l’esfera crítica enfront del nou model.

Amb aquesta finalitat, reunim una sèrie d’agents que han contribuït i continuen contribuint a aquests debats i maneres de fer perquè conversin amb Equipo re, comissaris de l’exposició.

Manuel Delgado és professor d’Antropologia Religiosa a la Universitat de Barcelona. Ha treballat sobre la construcció de les identitats col·lectives en els contextos urbans. Actualment forma part de la junta directiva de l’Institut Català d’Antropologia. Investigador principal del GRECS (Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials, www.ub.edu/grecs) i membre de l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà.

Colectivo Enmedio treballa des dels noranta amb la idea d’explorar la potència transformadora de les imatges i els relats, i ho fa des de les intervencions en l’espai públic amb recursos com la fotografia, els mitjans de comunicació i el disseny.
www.enmedio.info

David Juárez és arquitecte i activista, membre fundador del col·lectiu Straddle3 (straddle3.net) i de la xarxa Arquitecturas Colectivas. Ha desenvolupat projectes de participació ciutadana sobre recuperació de teixit industrial i cultural, intervencions crítiques sobre el concepte d’espai públic i projectes d’investigació i acció en l’àmbit de l’habitatge.

Programa

19 DE MARÇ, a les 19 h
Lugar:
Planta baixa del CED
Precio: Gratuït

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.