Accessibilitat

Accessibilitat

En el seu compromís amb l’accessibilitat universal, el MACBA efectua una revisió contínua per a la millora de les seves instal·lacions, així com dels seus principis conceptuals. Pel que fa als programes, genera un conjunt d’activitats que afavoreixin l’aproximació als continguts del museu i incorpora recursos adaptats a les diverses necessitats dels públics. Entenent la diversitat com un element d’experimentació i aprenentatge col·lectiu, es vol fer possible que tothom pugui gaudir dels espais, de les activitats i de les experiències estètiques proposades.

Des del convenciment que l’art ha d’actuar com a motor de reflexió i transformació social, el MACBA impulsa un programa d’accessibilitat no sols amb la voluntat de promoure l’accés de tots els col·lectius a l’art contemporani, sinó també amb el desig d’acollir i articular nous debats i conjuntures crítiques en l’àmbit de l’art i la diversitat funcional.

Entrada gratuïta a les exposicions (incloent-hi un acompanyant) presentant document acreditatiu de la situació de discapacitat.

ACCESSIBILITAT AUDITIVA
A la recepció del museu podeu demanar els següents recursos:
Bucles magnètics per a les persones amb baixa audició que portin audiòfon.

Servei d'interpretació en llengua de signes i de suport a la comunicació: podeu sol·licitar aquest servei per a qualsevol de les visites a les exposicions i per a moltes de les nostres activitats. Consulteu-nos per l’activitat concreta que us interessi. Es un servei gratuït que cal sol·licitar amb un mínim de 72 h d’antelació, al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio@macba.cat.

ACCESSIBILITAT VISUAL
  Descarrega't la informació d'accés al museu per a persones amb discapacitat visual.

A la recepció del museu podeu demanar els següents recursos:
El MACBA compta amb monocles i lupes a disposició del públic amb baixa visió.

Disposem de recipients d’aigua per als gossos d'assistència.

Disposeu d’un llibret de mà en grans caràcters i Braille amb informació sobre la Col·lecció.

Per fer més accessibles les peces exposades, compteu amb reproduccions tàctils o imatges en alt relleu d’algunes d’elles. Amb l’acompanyament del personal del MACBA, algunes obres es poden explorar amb el tacte.

Les obres destacades disposen de locucions descriptives, les trobareu a l'App del MACBA.

- Podeu sol·licitar recursos d’accessibilitat visual a qualsevol de les visites comentades a Col·lecció MACBA. Un segle breu, sense necessitat de reserva prèvia: reproduccions tàctils, làmines en relleu i acompanyament en l’exploració tàctil d’alguna de les obres originals. A més de l’oferta de visites comentades, podeu demanar visites en grup o acompanyaments individuals en dies i hores convinguts. Consulteu-nos sobre els recursos d’accessibilitat visual per a d’altres exposicions o activitats del museu al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio@macba.cat.

ACCESSIBILITAT FÍSICA
El MACBA té rampes, ascensors que comuniquen les diverses plantes i disposa d’espais de repòs amb seients i cadires plegables.

També trobareu lavabos adaptats.

Teniu a la disposició dels visitants dues cadires de rodes que poden ser sol·licitades a la recepció del museu.

Els visitants que s’hagin de desplaçar amb cadira de rodes poden sol·licitar un monocle a la recepció del museu per apropar-se a les obres amb més facilitat.

ACCESSIBILITAT COGNITIVA
Oferim visites per a persones amb discapacitat intel·lectual o necessitats de suport a la comprensió:
- Art i acció. Visita dinamitzada a Un segle breu: Col·lecció MACBA per a grups amb altes necessitats de suport.
- Dibuixa, copia i distribueix. Visita-taller a Un segle breu: Col·lecció MACBA per a grups amb necessitats de suport baixes o intermitents.
- Amassar amb cura. Taller a la cuina del MACBA per a persones amb discapacitat intel·lectual.

En tots els casos, són activitats participatives, dinàmiques i sensorials, amb adaptació dels discursos i els continguts segons les característiques del grup.

ALTRES NECESSITATS D’ACCESSIBILITAT
Activitats per a grups/entitats de l’àmbit de la salut mental:
- «Les coses que faig són canviables». Visita-taller a l’exposició Charlotte Posenenske: Work in Progress.
- L’art com a resposta. Recorregut per la Col·lecció MACBA.

Activitats per a infants amb autisme:
- Flatus Vocis. Taller familiar per a infants amb autisme.

La resta de tallers del programa familiar són oberts a la participació d’infants amb necessitats específiques, però alguns dels tallers, per les dinàmiques que s’hi proposen, són especialment adequats per a infants amb autisme. Consulteu-nos l’oferta i les possibles adaptacions a educacio@macba.cat.

Amb el suport de:

Informació de contacte

Tel: 93 412 14 13
Email: educacio@macba.cat

Continguts relacionats

Vídeos

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.