Com s’hi arriba?

Com puc arribar al museu?

Per la seva situació cèntrica a Barcelona, al MACBA s’hi accedeix fàcilment en transports públics (metro, FGC i bus). També hi ha pàrquings per a qui s’hi arribi en cotxe particular. Per a més informació, consulteu Localitzacio-accessos.

Hi ha cap pàrquing a prop del museu?

Sí, n’hi ha uns quants. A Localitzacio-accessos us indiquem els pàrquings més pròxims al museu.

El museu té accessos per a persones amb mobilitat reduïda?

Sí, a Accesibilitat hi trobareu informació sobre els accessos del museu adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Hi ha zones per aparcar-hi bicicletes?

Sí, als voltants del museu hi ha diversos pàrquings de bicicletes i també una parada de Bícing. Consulta Localitzacio-accessos per a més informació.

Horaris i preus

Està obert el MACBA?

Sí, seguint les ordenances municipals, tant el museu com el Centre d’Estudis i Documentació del MACBA estan oberts amb un aforament limitat per tal de garantir les condicions de salut i seguretat. La botiga MACBA Store Laie i el MACBA bar també estan oberts.

Quins són els horaris del museu?

Pots visitar-nos en l’horari habitual. De dilluns a divendres: de 11:00 a 19:30 h. Dimarts no festius: tancat. Dissabtes: de 10:00 a 20:00 h. Diumenges i festius: de 10:00 a 15:00 h. Pots comprar la teva entrada fins a 30 minuts abans que tanqui el museu. El desallotjament del museu comença 10 minuts abans de l'hora de tancament.

La Biblioteca i l’Arxiu estan oberts?

Sí, seguint les ordenances municipals estan oberts amb un aforament limitat per tal de garantir les condicions de salut i seguretat. L'horari és de dilluns a dijous, de 10:00 a 14:30 h. Per accedir a la biblioteca o a l’#ArxiuMACBA cal concertar una cita amb una antelació mínima de 48 hores. Per a més informació i consultes, pots visitar l’apartat de la Biblioteca o de l’Arxiu a la web.

Quant val una entrada al museu?

A Tarifes podreu trobar totes els preus i els descomptes aplicables.

És possible visitar el museu gratuïtament?

Sí, tots els dissabtes a partir de les 16 h i les jornades de portes obertes el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i el dia de la Mercè (24 de setembre). Per a més informació, consulteu l'apartat de Tarifes.

Es poden pagar les entrades amb targeta a la taquilla del museu?

Sí, s’accepten les targetes de crèdit.

Es pot repetir la visita al museu amb la mateixa entrada?

Sí, et permet accedir a totes les exposicions en curs tantes vegades com es vulgui durant un mes a partir de la data de compra, prèvia activació.

Hi ha abonaments amb preus especials per a la visita i les activitats del museu al llarg de tot l’any?

Sí, consulteu Amics del MACBA.

Es poden comprar entrades al museu per internet?

Sí, compra la teva entrada online.

Els menors han de pagar entrada per accedir al museu?

Fins als 14 anys tenen accés gratuït.

Cal comprar entrada per anar a la botiga del museu?

No, la botiga del museu té un accés lliure i independent.

Quin és l’horari de la botiga?

Consulta MACBA Store Laie.

Abans de la visita

Puc comprar l’entrada anticipada? 

Sí. Et recomanem la compra anticipada de la teva entrada. Podràs escollir la franja horària de visita que més et convingui per tal de reduir els temps d’espera i les cues. Les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda tindran dret d’accés preferent per a la cua d’entrada anticipada.

Puc comprar l’entrada anticipada amb tarifa reduïda o gratuïta? 

Al MACBA oferim entrades amb descompte gràcies a diversos acords i col·laboracions amb entitats i col·lectius. Actualment pots comprar online les següents entrades amb descompte o gratuïtes: Estudiants, professors, majors de 65 anys amb o sense targeta rosa, persones amb discapacitat i acompanyants, menors de 14 anys, família nombrosa, família monoparental i membres de xarxa de Biblioteques municipals. 

Consulta aquí les diverses tarifes amb descompte que pots adquirir directament a la taquilla. 

Quines són les exposicions en curs? 

Pots visitar la col·lecció permanent “Un segle Breu: Col·lecció MACBA”. Per saber quines exposicions temporals hi ha, consulta l'apartat d'Exposicions i activitats.  

Com puc seguir els àudios i les projeccions de l’exposició?

Per seguretat i higiene (amb motiu de la COVID-19) i per una qüestió de sostenibilitat, et recomanem que portis els teus auriculars. Els auriculars són necessaris per poder escoltar les peces audiovisuals de les exposicions del museu.

Són compatibles els auriculars estàndards i els auriculars d’estudi. No són compatibles els connectors Lightning d’Apple o de tipologia similar*. En el cas que no portis els teus auriculars, podràs comprar-los a la recepció del museu a un preu de 0,50 €.

*Auriculars estàndards: connector Jack 3,5 mm (0,14 inch) / auriculars d’estudi: connector Jack de 6,3 mm (1/4 inch)

Durant la visita

He de portar el meu EPI (equip de protecció individual)? 

Sí, cal que portis la teva mascareta, preferentment quirúrgica o superior. En diversos punts del recorregut trobaràs gel hidroalcohòlic per facilitar-te la higiene freqüent de les mans. 

He de fer cua si he comprat la meva entrada online?  

Hi haurà accessos diferenciats per tal d’entrar al museu: amb i sense entrada anticipada.  

He de fer cua si soc Amic del MACBA? 

No, dirigeix-te directament a l’accés marcat amb entrada anticipada. 

Compraré l’entrada al museu. Puc pagar en metàl·lic?  

Tot i que es pot pagar en metàl·lic, et recomanem que compris les entrades online escollint la franja horària que més et convingui per tal de reduir els temps d’espera i les cues. 

Puc accedir a totes les sales?  

Les sales d’exposicions estan obertes, però és possible que trobis alguna restricció en l’accés a algun espai per tal de garantir les condicions de salut i seguretat. Els recorreguts estaran marcats. 

Puc accedir al servei de guarda-roba per deixar-hi les meves pertinences? 

Sí, volem que gaudeixis d’una experiència més còmoda quan ens visitis. Per això, posem a la teva disposició un servei de taquilles que s’activen amb una moneda d’un euro.

Podré deixar dins del museu la meva bicicleta, patinet, etc.? 

Per normativa sanitària no és possible deixar dins del museu cap mitjà de transport mòbil.  

Puc utilitzar els ascensors?

L’ascensor està desactivat i només el poden fer servir persones amb mobilitat reduïda, persones que duguin cotxets de bebè, etc., així que, si és el teu cas, demana al nostre personal d’atenció al públic que l’activi. Per accedir a les plantes de dalt s’ha de pujar per la rampa i, a les de baix, per l’escala, respectant sempre la distància de seguretat.

Quin material informatiu em permetrà acompanyar la meva visita a les exposicions? 

Al MACBA trobaràs fulls de mà i material de comunicació, encara que et recomanem la descàrrega online d'aquests continguts, disponibles a la web del museu. També, pots descarregar-te la nostra app gratuïta, on tindràs accés a audioguies i fitxes explicatives de la mostra permanent “Un segle breu: Col·lecció MACBA” i de les exposicions temporals.

També podràs escoltar les peces audiovisuals de les exposicions del museu. Et recomanem que portis els teus auriculars. Són compatibles els auriculars estàndards i els auriculars d’estudi. No són compatibles els connectors Lightning d’Apple o de tipologia similar*. En el cas que no portis els teus auriculars, podràs comprar-los a la recepció del museu a un preu de 0,50 €.

*Auriculars estàndards: connector Jack 3,5 mm (0,14 inch) / auriculars d’estudi: connector Jack de 6,3 mm (1/4 inch).

Puc accedir als recursos d’accessibilitat (cadira de rodes, recursos d’accessibilitat visual i auditiva...)? 

Sí, podràs accedir a tots els recursos que siguin necessaris, però caldrà tenir en compte la normativa sanitària en casos concrets. Per a més informació, visita l’apartat d’Accessibilitat.

Està permès fer fotos a l’interior del museu?

Si, està permès fer fotografies sense flaix. Les imatges preses només poden ser per a ús personal i no comercial. Puntualment, el MACBA es pot veure en la necessitat de restringir aquest permís per alguna obra o exposició. Si voleu fer servir un trípode, ompliu sisplau el formulari següent i entregueu-lo imprès a l’equip de recepció.

En cas de voler fer un reportatge comercial o requerir imatges en alta resolució de la Col·lecció, a qui m'he d'adreçar?

Cal adreçar-se al Centre d'Estudis i Documentació o en cas de requerir imatges per premsa, us heu d'adreçar al dept. de Premsa.

Està permès dibuixar obres durant la visita al museu?

En el cas dels grups escolars, prèvia petició, es permet dibuixar amb tècnica seca.

Hi ha cap bar o restaurant dins el museu?

Si, el Macba Bar, un espai obert tant als visitants del museu com a les persones que s’hi apropin o passegin pel barri. Accessible des de la Plaça dels Àngels.

Visites, activitats i tallers

Hi ha visites comentades? 

Sí. Consulta les visites que s'ofereixen actualment. Instal·la’t la nostra app gratuïta i tindràs accés a audioguies i fitxes explicatives de la mostra permanent “Un segle breu: Col·lecció MACBA” i de les exposicions temporals, imatges i molt més. 

Es fan activitats presencials? 

Sí. Les nostres propostes d’activitats les trobaràs aquí. Les activitats educatives amb grups bombolla (grup-classe fix) es mantenen garantint totes les mesures vigents.

Sobre el MACBA

Què és el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona?

Per conèixer la història i la tasca del MACBA, podeu consultar la secció sobre el MACBA.

Com puc informar-me sobre les exposicions itinerants del museu?

A l'apartat d'Exposicions podràs trobar tota la informació relativa a les itineràncies de les exposicions.

Com puc donar suport a la tasca del museu?

Consulta la secció Suport al museu.

On puc trobar informació sobre pràctiques o oportunitats de feina al museu?

Les ofertes de feina i de pràctiques s’anuncien a Treballa al MACBA. També hi ha un contacte per resoldre les preguntes que puguin sorgir.

Es poden llogar espais del museu per organitzar-hi actes?

Si, a Lloguer d'espais hi trobareu una descripció detallada de l’oferta de lloguer de sales i organització d’esdeveniments.

Aquí trobaràs totes les mesures aplicades al museu adaptades a la normativa sanitària vigent per garantir la higiene i la seguretat de públic i treballadors.  

Si tens cap altra pregunta, no dubtis a contactar amb el departament d’Atenció al públic a l’email macba [at] macba [dot] cat i/o el telèfon 93 481 33 68.

Entrar en un museu és una cosa que comença a casa, en un avió, en un tuit
Mark Wigley