Horaris

Està obert el MACBA? 

Sí, seguint les ordenances municipals, tant el museu com el Centre d’Estudis i Documentació del MACBA estan oberts amb un aforament limitat per tal de garantir les condicions de salut i seguretat. La botiga MACBA Store Laie i el Macba bar també estan oberts.

Quins són els horaris del museu? 

Pots visitar-nos en l’horari habitual. De dilluns a dissabte: de 10.00 a 20.00 h. Dimarts no festius: tancat. Diumenges i festius: de 10.00 a 15.00 h. 

La Biblioteca i l’Arxiu estan oberts?  

Sí, seguint les ordenances municipals estan oberts amb un aforament limitat per tal de garantir les condicions de salut i seguretat. L'horari és de dilluns a dijous, de 10 a 14:30 h. Per accedir a la biblioteca o a l’#ArxiuMACBA cal concertar una cita amb una antelació mínima de 48 hores. Per a més informació i consultes, pots visitar l’apartat de la Biblioteca o de l’Arxiu a la web.

Abans de la visita

Puc comprar l’entrada anticipada? 

Sí. Et recomanem la compra anticipada de la teva entrada. Podràs escollir la franja horària de visita que més et convingui per tal de reduir els temps d’espera i les cues. Les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda tindran dret d’accés preferent per a la cua d’entrada anticipada.

Puc comprar l’entrada anticipada amb tarifa reduïda o gratuïta? 

Al MACBA oferim entrades amb descompte gràcies a diversos acords i col·laboracions amb entitats i col·lectius. Actualment pots comprar online les següents entrades amb descompte o gratuïtes: Estudiants, professors, majors de 65 anys amb o sense targeta rosa, persones amb discapacitat i acompanyants, menors de 14 anys, família nombrosa, família monoparental i membres de xarxa de Biblioteques municipals. 

Consulta aquí les diverses tarifes amb descompte que pots adquirir directament a la taquilla. 

Quines són les exposicions en curs? 

Pots visitar la col·lecció permanent “Un segle Breu: Col·lecció MACBA”. Per saber quines exposicions temporals hi ha, consulta l'apartat d'Exposicions i activitats.  

Com puc seguir els àudios i les projeccions de l’exposició?

Per seguretat i higiene (amb motiu de la COVID-19) i per una qüestió de sostenibilitat, et recomanem que portis els teus auriculars. Els auriculars són necessaris per poder escoltar les peces audiovisuals de les exposicions del museu.

Són compatibles els auriculars estàndards i els auriculars d’estudi. No són compatibles els connectors Lightning d’Apple o de tipologia similar*. En el cas que no portis els teus auriculars, podràs comprar-los a la recepció del museu a un preu de 0,50 €.

*Auriculars estàndards: connector Jack 3,5 mm (0,14 inch) / auriculars d’estudi: connector Jack de 6,3 mm (1/4 inch)

Durant la visita

He de portar el meu EPI (equip de protecció individual)? 

Sí, cal que portis la teva mascareta, preferentment quirúrgica o superior. En diversos punts del recorregut trobaràs gel hidroalcohòlic per facilitar-te la higiene freqüent de les mans. 

He de fer cua si he comprat la meva entrada online?  

Hi haurà accessos diferenciats per tal d’entrar al museu: amb i sense entrada anticipada.  

He de fer cua si soc Amic del MACBA? 

No, dirigeix-te directament a l’accés marcat amb entrada anticipada. 

Compraré l’entrada al museu. Puc pagar en metàl·lic?  

Tot i que es pot pagar en metàl·lic, et recomanem que compris les entrades online escollint la franja horària que més et convingui per tal de reduir els temps d’espera i les cues. 

Puc accedir a totes les sales?  

Les sales d’exposicions estan obertes, però és possible que trobis alguna restricció en l’accés a algun espai per tal de garantir les condicions de salut i seguretat. Els recorreguts estaran marcats. 

Puc accedir al servei de guarda-roba per deixar-hi les meves pertinences? 

Sí, volem que gaudeixis d’una experiència més còmoda quan ens visitis. Per això, posem a la teva disposició un servei de taquilles que s’activen amb una moneda d’un euro.

Podré deixar dins del museu la meva bicicleta, patinet, etc.? 

Per normativa sanitària no és possible deixar dins del museu cap mitjà de transport mòbil.  

Puc utilitzar els ascensors?

L’ascensor està desactivat i només el poden fer servir persones amb mobilitat reduïda, persones que duguin cotxets de bebè, etc., així que, si és el teu cas, demana al nostre personal d’atenció al públic que l’activi. Per accedir a les plantes de dalt s’ha de pujar per la rampa i, a les de baix, per l’escala, respectant sempre la distància de seguretat.

Quin material informatiu em permetrà acompanyar la meva visita a les exposicions? 

Al MACBA trobaràs fulls de mà i material de comunicació, encara que et recomanem la descàrrega online d'aquests continguts, disponibles a la web del museu. També, pots descarregar-te la nostra app gratuïta, on tindràs accés a audioguies i fitxes explicatives de la mostra permanent “Un segle breu: Col·lecció MACBA” i de les exposicions temporals.

També podràs escoltar les peces audiovisuals de les exposicions del museu. Et recomanem que portis els teus auriculars. Són compatibles els auriculars estàndards i els auriculars d’estudi. No són compatibles els connectors Lightning d’Apple o de tipologia similar*. En el cas que no portis els teus auriculars, podràs comprar-los a la recepció del museu a un preu de 0,50 €.

*Auriculars estàndards: connector Jack 3,5 mm (0,14 inch) / auriculars d’estudi: connector Jack de 6,3 mm (1/4 inch).

Puc accedir als recursos d’accessibilitat (cadira de rodes, recursos d’accessibilitat visual i auditiva...)? 

Sí, podràs accedir a tots els recursos que siguin necessaris, però caldrà tenir en compte la normativa sanitària en casos concrets. Per a més informació, visita l’apartat d’Accessibilitat.

Visites, activitats i tallers

Hi ha visites comentades? 

Sí. Consulta les visites que s'ofereixen actualment. Instal·la’t la nostra app gratuïta i tindràs accés a audioguies i fitxes explicatives de la mostra permanent “Un segle breu: Col·lecció MACBA” i de les exposicions temporals, imatges i molt més. 

Es fan activitats presencials? 

Sí. Les nostres propostes d’activitats les trobaràs aquí. Les activitats educatives amb grups bombolla (grup-classe fix) es mantenen garantint totes les mesures vigents.

Aquí trobaràs totes les mesures aplicades al museu adaptades a la normativa sanitària vigent per garantir la higiene i la seguretat de públic i treballadors.  

Si tens cap altra pregunta, no dubtis a contactar amb el departament d’Atenció al públic a l’email macba [at] macba [dot] cat i/o el telèfon 93 481 33 68.

Sempre s’arriba a quelcom que no es pot pintar.
Dieter Roth