Activitats Secundària i batxillerat

L’hemisferi dret

01 juny 2015 al 30 juny 2016

L’hemisferi dret

L’hemisferi dret

L’Hemisferi Dret - Recorreguts emocionals per la Col·lecció MACBA és un recurs transversal a tot el currículum escolar que pren l’experiència artística com a eina de reflexió per conèixer i valorar la realitat del món contemporani.

El projecte es treballa en dues fases: la primera té lloc a l’aula, amb el suport d’un material adreçat especialment al professorat amb recursos pensats per generar els diàlegs i les activitats proposades. La segona fase consta d’una visita al Museu, on els joves tindran l’ocasió de confrontar-se directament amb les obres de la Col·lecció MACBA.

L’Hemisferi Dret s’estructura a partir de càpsules audiovisuals de caràcter monogràfic. Podeu escollir entre una d'aquestes tres propostes:

CÀPSULA 1: Gordon Matta-Clark
#arquitectura
Treballa amb els conceptes d’arquitectura, espai, cos i ruïna a través de l’obra de Gordon Matta-Clark, que es defineix com a «anarquitecte». L’artista intervenia en edificis ja existents seccionant-los, tallant-ne parts o fent formes geomètriques que en modificaven l’estructura. L’objectiu de la pràctica és aproximar-se amb rigor als procediments artístics de Matta-Clark des d’una activitat grupal pensada per intervenir físicament en l’espai de l’aula.
Guia Matta-Clark


CÀPSULA 2: Esther Ferrer
#cos
Està centrada en el treball d’Esther Ferrer, una artista clau en la concepció de la performance, el treball corporal i les relacions emocionals entre l’individu i el lloc. La pràctica pren com a punt de partida el cos i el mobiliari impersonal de l’aula per generar experiències en primera persona, a partir de les quals investigarem la nostra relació amb els altres. Es potenciarà el treball col·lectiu i reflexiu, amb moments d’intensitat màxima en els quals podrem manifestar amb total llibertat allò que som per compartir-ho amb els altres.
Guia Esther Ferrer


CÀPSULA 3: Joan Brossa
#poema-objecte
Proposa una aproximació al treball de Joan Brossa, entès com un artista que construeix ponts entre la poesia, el teatre, la música, el cinema, les arts visuals i les arts escèniques.
Aquesta experiència teòrica i pràctica no es limita a la sala d’exposicions, sinó que també explora tot el material present a l’arxiu Fons Joan Brossa, que documenta la totalitat d’un ric procés creatiu, dipositat al Centre d’ Estudis i Documentació MACBA.
Guia Joan Brossa


L’Hemisferi Dret és un projecte per al MACBA creat pel comissari independent David Armengol, el col·lectiu Avalancha i l’artista Jordi Ferreiro.

Inscripció

PRÉSTEC MATERIAL
Per poder disposar del material, l’heu de sol·licitar directament al MACBA. Préstec gratuït

VISITA AL MUSEU
Horari de les visites: de dilluns a divendres, al matí i a la tarda (excepte els dimarts)
Durada de l’activitat: 90 min
Preu: 80 € / Grup classe

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita que trobareu a continuació. També podeu trucar al 93 412 14 13 o enviar un correu electrònic a educacio@macba.cat

Contacte

Telèfon d’atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio@macba.cat

Informació de contacteGràcies al suport de la Fundación Nina y Daniel Carasso i al compromís del museu d’Art Contemporani de Barcelona d’apropar l’art contemporani a tothom, continuen fins a finals del 2016 les beques escolars Fundación Daniel & Nina Carasso/MACBA adreçades a tots els nivells escolars d’ensenyament obligatori.

Les beques estan adreçades als Centres d’Atenció Educativa Preferent (CAEP) i a aquelles escoles que presentin una situació econòmica limitada i/o amb perfil de risc d’exclusió. La beca ofereix accés i transport gratuïts a les activitats educatives del MACBA, ExpressArt. Museu Portàtil i L’Hemisferi Dret, durant el curs escolar.

Informació pràctica
Les escoles interessades podran sol·licitar plaça per correu electrònic a educacio@macba.cat indicant:
• Nom de l’escola i/o centre
• Adreça completa
• Nombre d’alumnes i el nivell escolar (mínim 50 alumnes)
• Proposta de disponibilitat (dia i hora de la visita)
• Certificat CAEP o el context de dificultat en què es troba

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.