al
Francisco López (Madrid, 1964), que va presentar aquesta instal·lació en el marc del Sònar 2003, està reconegut internacionalment com una de les principals figures de l'art sonor i la música experimental. Partint dels seus enregistraments d'entorns naturals, que després manipula i edita minuciosament a l’estudi, l'artista recrea mons paral·lels i realitats virtuals que conviden l'oient a lliurar-se a una escolta profunda, que embolcalla.

Francisco López és una de les figures principals de l'underground experimental a nivell internacional. Ha realitzat concerts i instal·lacions sonores arreu del món, i la seva obra ha estat editada per més d'un centenar de companyies discogràfiques. Durant els últims vint anys ha desenvolupat un univers sonor personal i iconoclasta, proposant una escolta cega, profunda i transcendental, alliberada dels imperatius del coneixement verbal i oberta a l'expansió sensorial i espiritual.

La instal·lació doble Dos esperits buits genera dos móns immersius fenomenològicament antitètics però espiritualment propers, que transformen la percepció quotidiana de l'espai i el temps i rebutgen de forma intencionada la pretensió de comunicació.

L'obra consta de dues parts: Untitled #91 (1 h), realitzada en col·laboració amb el cineasta Jorge Simonet, es mou en els límits de la percepció auditiva i visual en un univers hiperlent projectat a gran escala, i Sense títol (30'), el qual té lloc en la foscor total i amb un sistema envolvent de projecció sonora.