Panorama 21. Apunts per a un incendi dels ulls
Apolis, 2014-18/2021 | Limbo, 2018-2021
Apolis, 2014-18/2021 | Limbo, 2018-2021 Arash Fayez

Vistes d'Apunts per a un incendi dels ulls. Foto: Miquel Coll

Amb el seu treball, Arash Fayez investiga les condicions del desplaçament i conceptes com ara la apatrídia i la no pertinença.

Els 310 fulls de paper que s’exposen són una relació visual dels tràmits administratius que Fayez ha hagut de fer per la seva condició d’immigrant. Un relat que parteix de la seva sortida de Teheran i la seva arribada als Estats Units, on va ser arrestat als controls d’immigració i duanes. I que també reflecteix el consegüent i prolongat període d’incertesa legal fins que va marxar d’aquest país. A cada document oficial, s’hi superposa una fotografia del mateix període feta per l’artista amb el seu telèfon, una juxtaposició que evidencia el contrast entre la burocràcia i la quotidianitat i alhora serveix per amagar informació personal o sensible dels documents. Aquesta sendera de paper es complementa amb una projecció de diapositives que mostren el trasllat de l’artista al Regne Unit i els passos finals per regularitzar la seva situació a Espanya.

Apolis i Limbo són una exploració dels espais liminars, legals i d’altres menes, que parlen de l’experiència de trobar-se en llocs, cultures i identitats intermèdies.

Com es va fer

Arash Fayez
Arash Fayez, Making off
Arash Fayez
Arash Fayez, Making off
Arash Fayez, Making off

Fotografies: Latitudes i Hiuwai Chu

Sobre Arash Fayez

Arash Fayez

Arash Fayez investiga amb el seu treball les condicions del desplaçament i els conceptes com la apatrídia i la no pertinença. Nascut a l’Iran, Fayez es va traslladar als Estats Units i més tard al Regne Unit i a Espanya, on viu actualment. El seu treball sovint parteix de les seves experiències anant d’un lloc a un altre. De vegades, les referències autobiogràfiques de la seva obra s’entrellacen amb altres narratives, històriques o fictícies, que al·ludeixen a la sensació de transitar entre llocs, cultures o identitats. La seva exploració d’espais liminars, geogràfics o d’una altra mena, pren forma de textos, performances i vídeos.

Arash Fayez és llicenciat en Arquitectura per la Universitat de Soore (Teheran, 2009) i té un màster en Belles Arts pel California College of the Arts (San Francisco, 2013). En els darrers temps ha participat en mostres col·lectives a Scottsdale Museum of Contemporary Art (2020) i Mattress Factory (Pittsburgh, 2019). Ha actuat en centres com ara la Württembergischer Kunstverein (Stuttgart, 2020), La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona, 2019), el Yerba Buena Center for the Arts (San Francisco, 2017) i el Metropolitan Museum of Art (Nova York, 2015). arashfayez.com

On Betweenness

On Betweenness (2019) és una conferència-performance que aprofundeix en el concepte de liminar detenint-se en les dualitats —en aquest cas, d’Arash Faeiz (el seu cognom oficial) i Arash Fayez (el seu cognom oficiós, autoassignat)— i investigant com la destrucció de la identitat pot originar múltiples personalitats.

Three, Rather Than Two (or One), presentada a La Virreina Centre de la Imatge el 2019, és una performance que forma part d'aquest projecte.

Apolis (The Envelopes)

Aquests sobres contenien algunes de les cartes d'immigració que estructuraven el projecte Apolis. Són una representació física de la incertesa viscuda al limbe a l'espera d'una resposta.

Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez
Envelopes, Fayez