al

Presentació del programa per al curs 2009-2010

Els programes educatius del MACBA van més enllà de la contemplació estàtica i estètica de l'obra d'art; apropen l'alumne a la intenció de l'artista, fomenten la reflexió i l'extrapolació dels conceptes plantejats i arriben a establir paral·lelismes amb elements del seu propi entorn. La riquesa de les activitats contribueix a formar-los com a alguna cosa més que com a «bons espectadors» i proposa les primeres llavors per al diàleg, l'associació d'idees, l'esperit crític, l'empatia, la capacitat d'expressar-se altres competències que els educadors sabran identificar.

La proposta educativa d'aquest any ofereix com a novetat dos projectes específics lligats a les exposicions temporals Tot el que ens envolta és música! i Picasso, el meu mestre. O com Rodney Graham s'apropia de Picasso. Aquests projectes s'afegeixen als programes ja consolidats en cursos anteriors: Expressart. Museu portàtil, adreçat als cicles d'infantil i primària, però també a partir d'ara al primer cicle d'ESO, i Lectures d'una col·lecció, adreçades a secundària i batxillerat.
Quant a la formació del professorat, aquest any s'afegeix al curs d'hivern L'art contemporani com a generador d'aprenentatges i el taller L'art contemporani, un recurs a l'aula, que impartirem als centres de recursos pedagògics (CRP) que ens ho sol·licitin.
A més, el MACBA continua oferint les visites habituals a les exposicions temporals de la seva programació.

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Àudios

Son[i]a #101. Tonina Cerdà
15.04.2010