Aquests últims temps, el món àrab ha conegut un boom inusitat d’expressions artístiques que trenquen amb els models locals anteriors. Entre aquestes noves formes d’expressió, destaquen les publicacions independents del còmic àrab per a adults. Aquest fenomen contemporani s’ha plasmat en una onada de publicacions independents la transcendència de les quals pren el pols a la realitat social, política i cultural de la zona àrab.

Rosoum vol donar a conèixer a Catalunya experiències i actors del còmic àrab independent. Per primera vegada, es donen cita a Barcelona quatre dels protagonistes més actius del còmic àrab independent, representants dels projectes més interessants i actuals de la zona araboparlant: Lena Merhej, fundadora de la revista libanesa Samandal (Beirut); Mohammed Shennawy, fundador del fanzine egipci Tok Tok (el Caire); Noha Habaieb, membre fundadora de la revista tunisiana Lab619 (Tunis); i Mehdi Annassi, membre fundador del fanzine marroquí Skefkef (Casablanca). Durant una setmana, els representants d’aquestes quatre publicacions es trobaran a Barcelona per produir vinyetes, discutir estratègies per a la creació d’una xarxa artística entre els col·lectius de còmic àrab, explorar les possibilitats de crear una xarxa de distribució alternativa entre les ciutats implicades, a més d’interactuar amb l’escena del còmic local mitjançant una trobada oberta amb els seus autors.

El MACBA acull en aquest cas una jornada d’activitats que inclou una trobada oberta amb el públic moderada per Francesc Ruíz, en què Lena Merhej, Mohammad Shennawy, Noha Habaeib i Mehdi Annassi parlaran de les seves experiències com a dibuixants de còmic al món àrab i que conclourà amb la presentació del fanzine que s’haurà treballat durant la seva estada a Barcelona.

Producció: BCN PRODUCCIÓ 2015
Col·laboradors: HANGAR i MACBA

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm

Programa

DIVENDRES 27 DE NOVEMBRE DE 2015, A LES 19 h
Lloc:
Auditori Meier

http://lacapella.bcn.cat/es

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68