Dissabte, 8 de maig de 2021

El festival BARQ ha programat, en l’edició d’enguany (11-16 de maig), l’estrena del documental Yo no quería ir al Piso Cero, que es presenta justament a pocs metres de la ubicació del pis.

A Barcelona hi ha 1.239 persones que dormen al carrer, la majoria fa molts anys que ho fan. Quan la situació de carrer es perpetua, es pot convertir precisament en una rutina que dificulta adaptar-se als recursos residencials existents. Davant d’aquesta situació, des de la Fundació Arrels va sorgir Pis Zero, un apartament de baixa exigència per a persones sense sostre de llarga durada. El projecte va comptar amb Francesc Pla, Eva Serrats, Daniel Cid i Adriana Mas. El pis es va obrir el 2017 al carrer del Carme de Barcelona i, tres anys més tard, els seus autors tornen per parlar amb alguns dels antics habitants de l’habitatge, que ara viuen en un pis o en una residència. Un d’ells, en Davide, diu: “És molt important acostumar-te a un sostre. Després hi ha altres problemes als quals t’has d’acostumar. Després en venen d’altres.” Així neix el documental Yo no quería ir al Piso Cero, dirigit per Eva Serrats i amb guió de Daniel Cid i Eva Serrats.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Activitat organitzada per
BARQ Festival. International Architecture Film Festival Barcelona
Pis Zero. Una nova tipologia d’habitatge a debat

Programa

Dissabte 8 de maig

18:30 h. Estrena del documental Yo no quería ir al Piso Cero, d’Eva Serrats i Daniel Cid.

“Jo no hi volia anar..., però hi vaig anar...”. “Jo no recordo res... M’hi van portar…”.
Quatre anys després de la seva obertura, els qui hi han passat expliquen què és Pis Zero.

19:00 h. Taula rodona Pis Zero. Una nova tipologia d’habitatge a debat.

A càrrec d’Eva Serrats, directora de Leve Projects; Rafael Montserrat, antic usuari de Pis Zero; Valentín Roma, escriptor i historiador de l’art i Juan Lemus, de l'equip de Comunicació d'Arrels Fundació.