Cada dos dimecres, del 20 de gener al 3 de març de 2021

Del dimecres a les 9:00 h al dijous a les 9:00 h

Online. Disponible 24 h

En el marc de l’exposició Plaga, programem el cicle de cinema «Pantalla oberta. Obres de la Col·lecció MACBA», que us convida cada dimecres a gaudir en obert de les obres de la Col·lecció. Durant 24 hores podeu mirar a la nostra web pel·lícules i vídeos seleccionats dels artistes Carlos Motta, The Otolith Group, Ibon Aranberri i Joan Jonas.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Ibon Aranberri "(Ir. T. n. 513) zuloa", 2007

Programa

DIMECRES 20 DE GENER
Carlos Motta, Nefandus, 2013

Nefandus aborda qüestions relacionades amb el llegat colonial a l’Amèrica Llatina i els efectes de l’explotació dels recursos naturals i culturals sobre els cossos dissidents de la regió.

 

DIMECRES 3 DE FEBRER
The Otolith Group, Hydra Decapita, 2010

Hydra Decapita consisteix en una investigació sobre un regne subaquàtic imaginat pel duo de música electrònica Drexciya. L’obra connecta temes com la globalització, el capitalisme i el canvi climàtic amb les massacres contra les persones esclavitzades al segle XVIII.

 

DIMECRES 17 DE FEBRER
Ibon Aranberri, (Ir. T. n. 513) zuloa, 2007

(Ir. T. n. 513) zuloa documenta una intervenció desenvolupada en un emplaçament d’alt interès científic on l’artista va tapiar l’entrada d’una cova, cosa que va afegir nous significats al paisatge local.

 

DIMECRES 3 DE MARÇ
Joan Jonas, Wind, 1968

Wind és una coreografia en la qual els cossos es mouen en un ball conduït en part per la força de vent. Les obres es connecten mitjançant diversos fils conductors: les travessies oceàniques, el «salvatge», la intervenció en el paisatge i el vent.


Exposició

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman