al

Un any més el MACBA se suma a les activitats de l’Screen Festival. En aquesta edició el Museu presenta dos videoassajos que s’han incorporat fa poc a la Col·lecció. Es tracta de l'obra de The Otolith Group, The Radiant, que es va projectar en l’última Documenta, i la d'Eric Baudelaire, The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachiand27 years without images. Les dues es podran veure a les sales del Museu a partir del 16 i del 22 de maig respectivament. El públic del MACBA i de l’Screen Festival podran assistir al debat amb Bartomeu Marí, director del MACBA (el 16 de maig) i amb l'artista Eric Baudelaire (el 24 de maig).

Per altra banda, el Museu presenta una col·laboració especial amb l’artista Miralda
al Centre d’Estudis i Documentació, on s’ha adaptat el projecte que es va produir per a la 9 Biennal de Xangai, i que s’ha rebatejat amb el nom de Twin. Es podrà veure fins al 30 de juny.

Activitats organitzades en col·laboració amb l’Screen Festival.

http://www.loop-barcelona.com/
http://www.loop-barcelona.com/2013/festival/

Eric Baudelaire, "The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi and 27 years without images" (fotograma)

Programa

DEL 16 AL 20 DE MAIG DE 2013
Projecció de la pel·lícula

The Radiant, 2012. The Otolith Group
Color, so, 64 min 14 s
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Productors executius.
Planta 2 del Museu.
Projecció en loop durant l’horari d’obertura del Museu

16 DE MAIG A LES 18 h: Presentació a càrrec de Bartomeu Marí, director del MACBA

The Radiant
Encarregat com a part de la Documenta 13 el 2012, The Radiant investiga les conseqüències de l’11 de març del 2011, en què el terratrèmol de Tohoku va desencadenar un tsunami que va matar milers de persones i va causar la fusió parcial de la planta nuclear de Fukushima Daiichi. Amb el repte de representar els danys invisibles de l’explosió nuclear, aquest document cinematogràfic proposa un viatge a través de l’espai i el temps.

A PARTIR DEL 22 DE MAIG DE 2013
Projecció de la pel·lícula

The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi, and 27 years without images, 2011. Eric Baudelaire.
Color, so, 66 min
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Planta 2 del Museu.
Versió original amb subtítols en castellà
Consulteu-ne els horaris a www.macba.cat

24 DE MAIG A LES 18 h: Presentació a càrrec de l'artista. En francès, sense traducció simultània

The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi and 27 years without images
Dos fets que coincideixen, que barregen històries personals, la situació política, la propaganda revolucionària i la teoria fílmica. Trenta anys d’autoinvenció en els quals el tema recorrent és la imatge: imatges públiques produïdes pels mitjans en resposta a operacions terroristes; imatges personals que es perden o es destrueixen enmig del caos de les revoltes. Aquest documental experimental se centra en els testimonis orals de May Shigenobu (filla del fundador i líder de l’Exèrcit Roig Japonès) i Masao Adachi (director de cine underground i teòric de l’Exèrcit Roig). Filmades en super-8 sobreposen imatges fûkeiron (basades en la teoria del paisatge) a les representacions contemporànies de Tòquio i Beirut.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat


Continguts relacionats

Àudios

FONS ÀUDIO. #7 The Otolith Group
10.05.2011
Tot i que les meves escultures contenen idees sobre processos de desenvolupament psicològic i emocional, de fet no són sinó exploracions físiques del pensament, el sentiment, la comunicació i la relació.
Karla Black