Dissabte 1 de juliol de 2023

El Jardí ambulant neix de les converses i els diàlegs amb el veïnatge i els agents del barri. Unes converses generades després d’anys de programes públics i educatius, grups de treball i tallers i projectes a mig camí que ens han portat a impulsar un diàleg permanent amb la ciutadania en l’àmbit institucional. Aquest espai de diàleg ja ha donat lloc a trobades amb les escoles, amb mares i pares, amb el teixit associatiu del Raval i amb gent de les institucions del barri, per parlar de la necessitat de reorganitzar espais, així com naturalitzar els diversos àmbits del museu i optimitzar-ne els usos.

El Jardí ambulant és un espai, dins del Convent dels Àngels, de corresponsabilitat i coconstrucció entre el museu i diversos agents del barri amb la finalitat de donar resposta a iniciatives i propostes que sorgeixen sobre aquest espai físic del museu i el seu entorn immediat. Des del novembre de l’any passat, i, de manera més activa, durant els primers mesos de l’any, hem estat treballant en aquest espai com a laboratori social en l’àmbit escolar, amb la participació de quatre escoles: l’Escola Vedruna Àngels, l’Institut Miquel Tarradell, l’Institut Milà i Fontanals i l’Institut Escola Elisabets. Més enllà de l’alumnat, les AFA i el cos docent, també hem comptat amb persones adultes, que hi han estat vinculades a través d’altres projectes. Mitjançant tallers hem repensat els usos de la plaça dels Àngels i hem analitzat possibles respostes a les necessitats de les múltiples comunitats que hi han participat. Aquestes propostes es conceptualitzen en prototips per dissenyar espais verds, d’ombra, de jocs i de descans a la mateixa plaça.

I tu, com t’imagines el Jardí ambulant? Què t’agradaria que hi passés? Com podem sumar per transformar el nostre entorn en un lloc més proper al desig?

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de jardiambulant [at] macba [dot] cat.