Els dijous, del 19 d'octubre 2023 al 30 de maig 2024

17:30 a 19:00 h

Aula 0

Gratuït. Amb inscripció prèvia.

Per quart any consecutiu, despleguem aquest espai permanent en què els joves del barri poden experimentar amb un artista per viure una experiència col·lectiva, oberta a la imaginació i amb ganes de trencar normes. Aquest any comencem el curs amb l’artista Amaia Martín i la seva proposta Invasió subtil, un projecte d’investigació-acció en què Martín planteja construir un espai comú des del joc i l’experimentació, investigant diverses maneres d’habitar i entrar en relació amb els espais.

Buscarem algunes estratègies per estar, mirar i relacionar-nos amb el museu i el seu entorn d’una manera diferent, explorant les formes d’ocupar i transitar aquests espais. Podem mesurar un museu amb crits, amb olors, amb llum, amb sons, amb accions o amb els nostres cossos. Podem ocupar, recórrer o investigar els seus espais desconeguts, modificar i crear altres recorreguts. Totes aquestes poden ser estratègies d’invasió subtil d’una institució, però no són les úniques. Podem generar un manual d’instruccions per a l’ús del museu, o mirar de portar-ho més enllà de la seva pròpia naturalesa connectant-ho amb el que és sobrenatural o preternatural.

A càrrec d’Amaia Martín, artista, i Isaac Sanjuan, educador i coordinador d’Educació.

Informació pràctica:

 • Dates: a partir del 19 d’octubre del 2023
 • Dirigit a: joves a partir de 12 anys
 • Horari: els dijous, a les 17:30 h
 • Durada: 90 minuts
 • Preu: gratuït. Amb inscripció prèvia
 • Inscripció: per formar-ne part del taller, poseu-vos en contacte amb isanjuan [at] macba [dot] cat (Isaac Sanjuan).

El grup de joves és un espai de llibertat expressiva, treball de col·laboració i trobada amb altres adolescents a partir de 12 anys. El grup busca noves maneres d’imaginar i habitar el museu per entrar-hi en relació des de l’acció, la pràctica, el cos i el gest. A través de l’intercanvi d’idees, afectes i experiències, obre un diàleg i una escolta entre la vida dels joves, la pràctica artística contemporània i el museu. La proposta l’acompanyen artistes que, a través de la seva pròpia pràctica i el coneixement del context artístic de la ciutat, recullen i vinculen els interessos del grup amb diverses pràctiques i, a més, els ajuden a entrar en contacte amb les exposicions i activitats del museu. Es tracta d’iniciar un camí obert al procés creatiu i a la perplexitat i la incertesa que ens provoca la pràctica artística. És una proposta que demana compromís i atenció sense estar renyida amb el lleure.

  Participant

  Amaia Martín
  Amb el suport de
  Logo Jesús Serra 25 anys
  En col·laboració amb
  Espai 12@16
  Muntatge fet per ordinador amb una masa de color verd a l'atri del museu

  Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.