al

Programa de concerts

Gràcia Territori Sonor i el MACBA renoven la seva col·laboració en el decurs del Festival Internacional LEM amb un cicle de tres intervencions que analitzen la creació sonora experimental, a partir de les aportacions dels principals pioners d'Espanya i França. Aquesta és, doncs, una oportunitat per descobrir o revisitar el treball d'artistes que formen part de la història recent d'aquestes músiques. A l'Estat espanyol, Llorenç Barber i Eduardo Polonio són noms ineludibles, sobretot arran de les seves aportacions en l'àmbit de la instrumentació, i la poesia fonètica i l'electroacústica, respectivament. Així mateix, Lieutenant Caramel i Pacific 231 són artistes francesos de prestigi, que també han fet incursions de gran rellevància en els territoris de l'acusmàtica, la música industrial i l'ambient.

Comissariat i produït en col·laboració amb Gràcia Territori Sonor

Coproduït amb:
Gràcia Territori Sonor
gif blanc de 50base 20 alt

Programa

Divendres 3, 10 i 17 d'octubre a les 22 h

DIVENDRES 3 D'OCTUBRE
Llorenç Barber

Barber obrirà aquest cicle de pioners al MACBA amb la presentació de Barberidades, un espectacle de miscel·lània, un compendi inèdit de la seva obra, on es combinen peces fonètiques, petites orgies campanològiques, peces volants i d'altres de profund solatge.

DIVENDRES 10 D'OCTUBRE
Pacific 231 + Lieutenant Caramel

De la cacera de sons a l'industrialisme passant per la relectura de l'ètnica i la improvisació, la sessió conjunta que ofereixen al MACBA Pierre Jolivet (Pacific 231) i Philippe Blanchard (Lt. Caramel) promet ser una cristal·lització dels trànsits més apassionants de la música experimental francesa en els últims anys.

DIVENDRES 17 D'OCTUBRE
Eduardo Polonio

Tercera i darrera entrega d'aquesta impactant representació de pioners de l'escena experimental que el Museu d'Art Contemporani de Barcelona acull en el decurs del LEM. I quan parlem de mestres espanyols, el nom d'Eduardo Polonio és indefugible.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Àudios

AVANT #2. Llorenç Barber. Part I
25.04.2008
AVANT #2. Llorenç Barber. Part II
02.05.2008
AVANT #6. Eduardo Polonio. Part I
12.02.2009
AVANT #6. Eduardo Polonio. Part II
06.03.2009