al

ExpressArt és una activitat que es combina amb una visita al Museu. Un joc versàtil al voltant de la Col·lecció MACBA que permet treballar tant matèries escolars com emocions.

ExpressArt és una invitació oberta a tothom per acostar-se a l’art contemporani d’una manera respectuosa i connectar amb diferents àrees de coneixement. Així potenciem l’educació artística com a part essencial de l’educació integral de les persones.

No cal ser cap expert en art contemporani per portar a terme el projecte. Només cal estar disposat a prendre contacte amb l’art i, sobretot, a deixar-se impressionar i emocionar per aquest.

Lluny de proposar una única manera de treballar, ExpressArt actua com a punt de partida per abordar qualsevol contingut que interessi els participants i els professionals que el desenvolupin. Per fer-ho possible, proporcionem materials relacionats amb una selecció d’obres d’artistes de la Col·lecció MACBA, que representen conceptes, interessos, temàtiques i intencions molt diferents.

ExpressArt - Museu Portàtil és un projecte creat per Marta Berrocal per al MACBA.

Els materials inclouen cubs de diferents materials i mides, bales de vidre, un cd-rom i d’altres objectes. Una guia impresa per als professors facilita indicacions clares i exhaustives sobre com desenvolupar el projecte. L’activitat es complementa amb una visita al Museu.

Les activitats d’ensenyament i aprenentatge que proposa ExpressArt no estan lligades a una àrea de coneixement determinada. L’art contemporani és només el punt de partida per abordar múltiples temàtiques, com el llenguatge oral o el numèric, la geometria o nocions de física, entre moltes altres.

Es tracta de jugar i treballar al voltant d’objectes, materials, obres i imatges, i de formalitzar i compartir tot seguit idees, opinions i sentiments, il·lusions, reivindicacions…

Les activitats suggerides són molt flexibles i es poden adaptar als contextos particulars en què es desenvolupin. El material també pot prendre altres usos i convertir-se en un recurs viu i dinàmic capaç de créixer en moltes direccions.
ExpressArt està especialment indicat per treballar abans de la visita al Museu. Així
el treball previ afavoreix la motivació, el contacte directe i el diàleg amb les obres, partint de la pròpia experiència i dels conceptes abordats anteriorment.

El projecte està adreçat a professors i alumnes de totes les edats, des d’escola bressol a secundària o educació especial, però també a qualsevol grup de persones que comparteixin un espai d’aprenentatge, tant si són de l’àmbit de l’educació reglada com si no. És a dir, ExpressArt és un projecte obert a tothom.

Beques atorgades per: Fundación Nina y Daniel Carasso
Fundación Nina y Daniel Carasso
Aquest programa forma part de:
Apropa Cultura
Expressart. Museu portàtil per a infantil i primària

Programa

DE DILLUNS A DIVENDRES, MATINS I TARDES (EXCEPTE ELS DIMARTS)
Lloc: sales del Museu
Durada de l'activitat: 1 h
Preu per grup/classe: 80 €. Amb possibilitat de beca. Consulta-ho a continuació (beques).

INFORMACIÓ PRÀCTICA
La caixa de materials del projecte ExpressArt es deixa en préstec de manera gratuïta. Per sol·licitar la Caixa ExpressArt- Escoles Bressol, poseu-vos en contacte amb el Museu a través de: educacio [at] macba [dot] cat. El préstec es realitza per un període d’un mes, prorrogable en funció de la demanda.

BEQUES
Gràcies al suport de la Fundación Nina y Daniel Carasso i al compromís del Museu d'Art Contemporani de Barcelona d’apropar l’art contemporani, s'ha obert la segona convocatòria de beques escolars 2015 Fundación Nina y Daniel Carasso/MACBA a tots els nivells escolars d’ensenyament obligatori.

Les beques estan dirigides als Centres d'Atenció Educativa Preferent (CAEP) i a aquelles escoles que presentin una situació econòmica limitada i/o amb perfil de risc d’exclusió. La sol·licitud de beques serà per dos grups classe (50alumnes) que gaudiràn d’accés i transport gratuïts a les activitats educatives del MACBA, Expressart. Museu portàtil i L’hemisferi dret, durant el curs escolar, presentant el justificant que certifiqui que és un CAEP o bé argumentant el context de dificultat en què es trobi, respectivament.

Les escoles interessades podran sol·licitar plaça per correu electrònic, indicant el nom de l’escola i/o centre, l’adreça completa, el nombre d’alumnes i el nivell escolar, i la proposta de disponibilitat (dia i hora de la visita) a: educacio [at] macba [dot] cat

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius: 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Per sol·licitar el dossier d'obres del projecte, envieu un correu a: educacio [at] macba [dot] cat


Continguts relacionats

Vídeos

Imatges

Expressart 3
Expressart 1
Expressart 2

Àudios

Son[i]a #101. Tonina Cerdà
15.04.2010
Son[i]a #53. Marta Berrocal
21.12.2007