Què significa comissariar el pavelló espanyol a Venècia? Com es planteja i defineix el projecte? Quines són les decisions que es prenen i com es treballa contextualment? Desmuntant el pavelló conforma una sessió de treball a l’entorn de la pràctica curatorial aplicada des d’un plantejament de crisi, treballant genealogies bastardes i entenent el procés de representació al màxim nivell des de la comunicació transversal amb els espais independents de l’art contemporani.

Diverses preguntes i desitjos acompanyen el procés de gestació i producció de Los sujetos, en plantejar-se la possibilitat d’entendre la sensualitat en el camp expositiu, replantejar la idea d’arxiu des de postures feministes i assumir un plantejament interseccional com a opció de reescriptura. Els dubtes, la fragilitat i el risc també apareixen.

La sessió de treball es presenta com un recorregut des d’on observar el pavelló, tot assumint que el pavelló no només passa a Venècia sinó que s’activa performativament des del moment en què el projecte és seleccionat.

Martí Manen ha estat el comissari de Los sujetos, la proposta expositiva que presenta fins a mitjans de novembre de 2015 l’obra de Cabello/Carceller, Francesc Ruiz, Pepo Salazar i la performativitat de Salvador Dalí.

Martí Manen (Barcelona, 1976). Comissari i crític d’art. Ha comissariat exposicions al Museo de Historia Natural (Mèxic DF), Sala Montcada – Obra Social ”la Caixa” (Barcelona), AARA (Bangkok), Sala Rekalde (Bilbao), Konsthall C (Estocolm), La Panera (Lleida) i CA2M (Madrid). Amb David Armengol va ser responsable del programa curatorial El text: Principis i Sortides a Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona. Ha publicat els llibres Salir de la exposición (si es que alguna vez habíamos entrado), un llibre de teoria sobre processos expositius editat per Consonni, y Contarlo todo sin saber cómo, una novel·la que és una exposició que és una novel·la publicat per CA2M. Pròximament es publicarà el seu darrer llibre: La exposición emocional. Martí Manen és el comissari del pavelló espanyol a la 56 Biennale di Venezia. Durant 5 anys va comissariar exposicions a la seva habitació (Sala Hab, Barcelona).

Àlbum fotogràfic de l'activitat "Desmuntant el pavelló" a Flickr

Pavelló espanyol a la 56 Biennale di Venezia

Programa

DIJOUS 16 DE JULIOL DE 2015, de 18 a 21 h
Lloc: Espai taller del MACBA.

Més informació: Tel. 93 481 33 68
programespublics [at] macba [dot] cat