al

Aturar-se i observar com caminen els cossos. Saltar. Aixecar-se i asseure's enmig d'una plaça. Estranyar-se de la realitat quotidiana. Convertir el que és monòton en excepcional. Prendre consciència del cos.

A partir del treball amb la performance, en (De) cos present desplegarem una pràctica que té com a punt de partida la presència i el present per omplir de sentit allò que s'escapa de la rutina quotidiana.

Explorarem què vol dir fer l’acció i ens centrarem en el cos que actua, flueix, és present i participa en relació amb altres cossos. Com afirma Joan Jonas, «una performance és un ritual que fem junts.» Cossos que fan temps, fan espai, fan presència, fan l'acció. El punt de partida serà l' experiència del propi cos i el moviment, per viure –fent i observant–, la naturalesa de les pràctiques performatives i la seva especificitat en el context de la producció artística contemporània.

El taller es proposa com una sessió de 3 hores, en què explorarem les possibilitats del cos com a matèria i de l'acció com a procediment artístic. Des de diverses pràctiques i dinàmiques performatives, generarem accions, desplaçaments, treballs corporals amb l'espai, interaccions amb el museu i ens atrevirem a habitar les obres exposades mitjançant metodologies i recursos semblants als que utilitzen els artistes.

A càrrec de Marta Galán.

Marta Galán Sala (Barcelona, 1973) és autora de textos per a l'escena des del 1999, artista-educadora i gestora cultural. Entre 1999 i 2011 escriu i dirigeix una desena de projectes d'arts escèniques amb destacada projecció nacional i internacional. Des del 2009 treballa en projectes en què les arts (especialment les escèniques i performatives) són eines per al desenvolupament cultural comunitari i l'educació artística. Des del 2015 col·labora amb l'equip d'Educació del MACBA en la creació de programes que exploren l'art d'acció, la performance i les teatralitats dissidents. Coordina, juntament amb l'artista Nicolás Spinosa, Poéticas/Laboratorio Internacional de Performances, amb artistes visuals de Barcelona i Llatinoamèrica. És llicenciada en Filologia Hispànica (UAB, 1997), màster en Edició (IDEC, Universitat Pompeu Fabra), Diploma d'Estudis Superiors Especialitzats en Arts Escèniques per l'Institut del Teatre de Barcelona (2003) i màster en Gestió Cultural (UOC, 2012).

 Foto Ana Ruz

Programa

DEL 8 DE GENER AL 25 DE MAIG DEL 2018
Horari: dimecres i dijous, a les 10 h
A partir de l'abril, divendres a les 10 h
Durada de l'activitat: 3 h
Lloc: Sales del museu
Preu: 80 € grup classe