Del 6 al 9 de febrer de 2018

La trobada Autogestió porca pretén compartir estratègies, metodologies i temes d’investigació de quatre col·lectius provinents del sud d’Europa que treballen en els límits de la producció cultural i l’activisme de la dissidència sexual. A través d’una proposta pràctica i col·lectiva, es desenvoluparan quatre tallers amb estudiants del PEI i persones interessades.

El primer marc referencial que els reuneix és el context geopolític de procedència, ja que els col·lectius convocats resideixen i treballen als països europeus coneguts en l’àmbit anglosaxó amb el terme PIGS (porcs en anglès): Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya. Es tracta dels països del context europeu considerats més pobres i inestables econòmicament i políticament, raó per la qual se’ls ha designat amb l’enunciació injuriosa de porcs.

El segon marc referencial té a veure amb el fet que els col·lectius o persones desenvolupen pràctiques de treball vinculades a la producció cultural, i aquestes, al seu torn, estan travessades de diverses maneres en la seva trajectòria per la dissidència sexual, el feminisme, les pràctiques queer i el treball polític i activista. En aquest sentit, l’enunciació pejorativa de porca busca poder invertir la seva càrrega a través de la indagació entorn dels models de treball, les metodologies i la producció autogestionada com a forma d’autonomia i articulació crítica.

Amb la participació d’AMOQA (Grècia), Equipo Palomar (Espanya), Ideadestroyingmuros (Itàlia), Carmo Ge Pereira (Portugal) i PEI.

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
logo- def- cofinanciado por el programa Europa Creativa de la Unión Europea

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Autogestió porca. AMOQA

Programa

6, 7, 8, 9 DE FEBRER
Lloc:
diversos espais. Gratuït, places limitades.
Places exhaurides

PRESENTACIÓ I CONVERSA AMB ELS COL·LECTIUS
Dimarts 6 de febrer, 17 h
Lloc: Auditori Convent dels Àngels

TALLERS
7, 8 i 9 de febrer, de 17 a 21 h
- El joc d’amoq-ah. Taller a càrrec d'AMOQA (Athens Museum of Queer Arts)
- Continuar la festa. Taller a càrrec del Equipo Palomar
- entre les terres: metodologia i autoetnografia del teixir nusos. Taller a càrrec de ideadestroyingmuros
- Educació sexual per i per a tots i totes, des d’una perspectiva sex+, crítica i queer autònoma. Taller a càrrec de Carmo Gê Pereira

Inscripció: cal enviar una carta de motivació indicant el col·lectiu amb qui es vol treballar fins al 30 de gener de 2018 a pei [at] macba [dot] cat (Subject: Hello%20again)

ESDEVENIMENT FINAL
Divendres 9 de febrer, 22 h
Lloc:
Sala d’exposicions del Convent dels Àngels

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman