al

Audiopantalla MACBA torna a reunir tres projectes que proposen noves relacions entre la imatge i el so i que reprenen, en l'actual context tecnològic i cultural, la tradició experimental al voltant de la creació multisensorial. En aquesta ocasió el programa transcendeix la bidimensionalitat de la pantalla i reprodueix la codificació espacial i audiovisual de la discoteca, un dispositiu musical clau de la contemporaneïtat i un dels espais relacionals hegemònics del tardocapitalisme. Els convidats d’aquest any són Roc Jiménez de Cisneros, Mark Fell i Lorenzo Senni, tres artistes que basen el seu treball en la deconstrucció i reconfiguració de les sonoritats de la música electrònica ballable de les dues últimes dècades.

La continuïtat i la interdependència entre elements sonors i visuals, i el desplaçament de la recepció des de l’oïda fins a la totalitat del cos són dues de les principals característiques de la discoteca. Es tracta d’un espai de signe “postescenogràfic” que activa i, a la vegada, és activat per l’acció dels cossos. Amb la incorporació de diversos elements propis de la discoteca, com ara els rajos làser, els llums de colors i/o estroboscòpics, o el fum, el programa vol posar en joc la corporeïtat de l’espectador i la seva dimensió performativa, explorant la interacció entre el públic i el continuum audiovisual.

Comissari: Arnau Horta

Audiopantalla

Programa

DISSABTE 1 DE JUNY, A LES 22 h
EVOL
Roc Jiménez de Cisneros i Stephen Sharp (EVOL) produeixen el que ells anomenen “computer music per a hooligans”. La seva obra es pot entendre com una exploració estètica de la composició algorítmica i una deconstrucció de la cultura rave. Els seus enregistraments, instal·lacions i actuacions en directe plantegen una concepció radical i una aproximació lúdica a la síntesi de so, plena d'espirals ascendents i estructures temporals indesxifrables a mig camí entre la psicodèlia i l'acadèmia. Editions Mego acaba de publicar-ne l’àlbum Proper Headshrinker.

DISSABTE 8 DE JUNY, A LES 22 h
Mark Fell
Mark Fell és, juntament amb Mat Steel, el coartífex de SND, una de les cèl·lules creatives més importants de l’escena “clicks n’ cuts”. El treball de Fell en solitari es basa en la relectura de les gramàtiques de la música de ball dels noranta i s’articula a partir de diversos usos experimentals de la tecnologia. Combina accions molt diverses com la computació o la síntesi sonora amb l’estudi de la percepció i la fenomenologia i això el converteix en un dels creadors audiovisuals més audaços i interessants del panorama internacional.

DIUMENGE 16 DE JUNY, A LES 22 h
Lorenzo Senni presenta Oracle
Lorenzo Senni és un creador inclassificable que basa una bona part de les seves produccions en l’apropiació i la relectura del substrat sonor i visual de la cultura rave. El seu últim treball, Quantum Jelly, publicat amb el segell Editions Mego, és un exemple de l’originalitat, el dinamisme i la intensitat aclaparadora d’aquesta proposta musical. Per presentar la seva música en viu, el creador italià ha desenvolupat una sofisticada posada en escena que incorpora els rajos làser i altres elements visuals procedents de l’univers rave.

Aquest concert forma part de la nit de clausura del Sónar i es presenta com un programa en paral·lel amb el CCCB que a les 20 h ofereix el concert Max Richter + BCN216: Four Seasons Recomposed.

PREUS DE LES ENTRADES

Concert de l’1 de juny: 7 €
Concert del 8 de juny: 7 €
Si compres entrades per als dos dies (1 i 8 de juny) pots obtenir un descompte del 50% en el preu de venda del segon concert. Només cal que introdueixis el codi promocional "MACBA" durant el procés de compra. Per acreditar la validesa del descompte, caldrà que presentis les entrades de les dues sessions a taquilla.

Concerts del 16 de juny
El concert programat per al diumenge 16 de juny forma part de la nit de clausura del Sónar i es pot combinar amb el concert del CCCB (Max Richter + BCN216: Four Seasons Recomposed) a les 20 h. Per aquest motiu, es poden comprar les entrades per a un dels concerts, o bé en abonament conjunt.

Concert Oracle de Lorenzo Senni al MACBA: 10 € (entrada normal) i 7 € (entrada reduïda per a Amics del MACBA i Amics del CCCB)

Concert Max Richter + BCN216: Four Seasons Recomposed al CCCB: 15 € (entrada normal) i 12 € (entrada reduïda per a Amics del MACBA i Amics del CCCB)

Abonament (entrada conjunta CCCB-MACBA): 20 € (entrada normal) i 15 € (entrada reduïda per a Amics del MACBA i Amics del CCCB)
Aquesta entrada només es pot adquirir al telèfon de Telentrades 902 10 12 12 i a taquilles del CCCB.

Venda d'entrades també a la taquilla de cada centre una hora abans de l'inici de cada concert.

Atri del Museu. Aforament limitat.

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81

Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #9.1. Dos sistemes generatius discrets
06.06.2013
Entrar en un museu és una cosa que comença a casa, en un avió, en un tuit
Mark Wigley