al

Artistes en residència és un programa conjunt de La Casa Encendida, el CA2M Centro de Arte Dos de Mayo i el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), que té com a finalitat donar suport a la creació i la investigació centrades en el treball amb el cos des del fet performatiu.

Aquesta iniciativa s’articula en relació amb la programació estable de La Casa Encendida, el CA2M i el MACBA; per això es valoren aquells projectes que responen millor a les línies de recerca i experimentació dels tres centres. Artistes en residència és, a més, un programa orientat a establir diàlegs entre els creadors i els agents vinculats a les tres institucions i els seus programes.

La residència té una durada d’un màxim de vuit setmanes a les instal·lacions de La Casa Encendida, del CA2M i del MACBA. Els horaris i espais de treball s’acordaran segons les necessitats del projecte i de la disponibilitat dels espais dels centres.

Els nou projectes seleccionats es faran públics a ca2m.org, lacasaencendida.es i macba.cat el 15 de desembre del 2019.

En cas que necessiteu informació addicional, podeu escriure un correu electrònic a programespublics [at] macba [dot] cat, lacasaencendida [at] montemadrid [dot] es o a actividades [dot] ca2m [at] madrid [dot] org amb l’assumpte “Artistes en residència 2020”.

Consulta aquí els artistes seleccionats →

En col·laboració amb:

Iberescena
 

Programa

QUI POT PARTICIPAR-HI
Qualsevol artista que es trobi entre les fronteres i els límits convencionals de l’art i busqui la manera de fer-los permeables.

DATES
La convocatòria queda oberta de l’1 de novembre a les 12 h del migdia (GMT+2) al 20 de novembre del 2019 a les 15 h (GMT+1).

PREMIS
Hi haurà una dotació econòmica de 3.000 € (impostos inclosos) per període de residència en concepte d’honoraris.

* Participants iberoamericans (l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Mèxic, Panamà, el Paraguai, el Perú i l’Uruguai). Si el programa Artistes en residència s’inclou finalment dins el programa Iberescena, aquest fons d’ajuts cobrirà, a més del que s’especifica a les bases, allotjament en espais d’institucions col·laboradores durant els mesos de la residència, un bitllet d’anada i tornada des d’un aeroport principal del país d’origen (fins a 1.500 € per projecte), i despeses derivades de l’obtenció del visat, si escau (fins a 100 € per persona).

REQUISITS DEL PROJECTE
Es tindran en compte aquells projectes que privilegiïn la recerca sobre la producció, especialment aquells que explorin les fronteres i els límits de les disciplines artístiques convencionals desbordant les distincions tradicionals entre dansa, performance i teatre.

Per sol·licitar un període de residència, cal que us registreu i empleneu el formulari d’inscripció que trobareu a partir de l'1 de novembre. S’accepten projectes en espanyol o en anglès.

JURAT
* Begoña Hernández i Leticia Ybarra, arts escèniques, La Casa Encendida
* Marta Orozco Villarrubia, activitats públiques, CA2M
* Pablo Martínez, cap de Programes, MACBA
* Tonina Cerdà, responsable de Programes Públics i Educació, MACBA
* Equip d’Educació, CA2M

DIFUSIÓ
La Casa Encendida, el CA2M i el MACBA podran difondre els projectes seleccionats pels mitjans que considerin oportuns.

CONFIDENCIALITAT
La Casa Encendida, el CA2M i el MACBA garanteixen la confidencialitat de la documentació aportada en la convocatòria. Es garanteix el compliment del que disposa la LO 15/1999, de 13 de desembre, reguladora de la protecció de dades de caràcter personal per a les dades que s’hi aportin i es trobin en l’àmbit d’aplicació d’aquesta llei.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Penso que una obra d’art hauria de deixar perplex l’espectador, fer-lo meditar sobre el sentit de la vida
Antoni Tàpies