Biografia

CLARA GARCÍA FRAILE
 

Clara García Fraile (Zamora, 1984) és graduada en Performance i Arts Visuals per la Universitat de Brighton, màster de Teatre per la DAS Graduate School d’Amsterdam i alumna del Programa d’Estudis Independents de MACBA.

Juntament amb Sam Pearson, amb qui va formar Me and the Machine, ha creat obres entre l’audiovisual, la política i la dansa, que han estat presentades a escala internacional i que han rebut, entre altres guardons, l’Arches Brick Award. Alguns dels seus treballs en solitari propers a la investigació, la intervenció i la literatura s’han presentat a l’EYE Film Museum d’Amsterdam, l’Antic Teatre de Barcelona, el Centre Conde Duque de Madrid o el Zürcher Theater Spektakel de Zuric.

El seu projecte de residència al MACBA és El tiempo de la revolución, on parteix de la curiositat per saber com se senten els cossos humans en ple esdevenir revolucionari: què perceben les seves carns i els seus ossos, i com respiren i transpiren quan es posen a practicar una transformació radical de les seves formes de vida.

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman