Exposició

Car je est un autre. Pep Dardanyà

El gran vidre

15 gen. al 24 maig 2015

"Car je est un autre" de Pep Dardanyà

Específicament concebuda per a l’espai d’El Gran Vidre, aquesta proposta pren el títol de la frase d’Arthur Rimbaud, «Jo és un altre», i es construeix com un procés d’apropiació de textos, d’objectes, d’imatges, de missatges, de discursos i d’identitats. Quatre fotografies retroil·luminades de grans dimensions s’incrusten en les blanques estructures d’alumini i vidre que separen l’interior de l’exterior del Museu. Són imatges de quatre dels molts bustos antropològics que l’escultor i etnòleg Eudald Serra i Güell va modelar durant els seus viatges arreu del món, a la recerca d’objectes per a la col·lecció del Museu Etnològic de Barcelona

A aquestes fotografies s’hi han incorporat, com si fossin escarificacions o tatuatges, marques de campanyes promocionals d’esdeveniments organitzats a la ciutat de Barcelona durant el canvi de segle, i també petits «trops» que suggereixen els conflictes implícits en la idea de societat multicultural. Uns textos, en forma de fitxa tècnica, ens expliquen qui eren aquestes persones i com han arribat fins aquí. Alhora, un codi QR ens permet interactuar amb el telèfon mòbil, tauleta o ordinador i accedir al perfil personal de cadascuna. En el perfil virtual, reconstrueixen la seva identitat i recobren veu crítica.

La publicació de documents, d’imatges i de vídeos apropiats d’altres plataformes virtuals complementa i alhora tergiversa, amb discursos antagònics, els significats aparents. El conjunt d’imatges interrelacionades genera «curtcircuits» de missatges. Car je est un autre ens interpel·la i ens qüestiona sobre les fràgils fronteres entre el real i l’imaginat, entre la dimensió subjectiva i l’objectiva, entre el ciutadà i el consumidor. Així doncs, ens proposa reflexions sobre els dilemes que es generen en la construcció d’una hipotètica identitat col·lectiva i els conflictes implícits que comporta. I, d’altra banda, ens suggereix algunes de les paradoxes a què s’enfronta l’artista visual quan prova de representar-la.

Amb la col·laboració del Museu Etnològic de Barcelona.

Amb el suport de:

Activitats relacionades

A càrrec de Valentín Roma i Pep Dardanyà

Data inici:
15 gen. 2015
Horari:
Espai:
MACBA

Informació de contacte

#ElGranVidreParticipa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

Galeria de fotos

 • 'Car je est un autre' de Pep Dardanyà
 • 'Car je est un autre' de Pep Dardanyà

Documents

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.