Dissabtes MACBA

DISSABTES MACBA

Cada dissabte a partir de les 16 h, visita totes les exposicions i coneix-les més a fons de la mà dels artistes; a més, deixa’t sorprendre amb les propostes destacades l’últim dissabte de cada mes. Gaudeix de l’art contemporani gratuïtament gràcies a Uniqlo.

PROPERS DISSABTES AL MACBA:
DISSABTE 13 DE JULIOL, a les 20.30 h: Lorem Ipsum amb KABLAM
Entrem a les festes del Raval al ritme de Confusia, l’àlbum de debut de la productora i DJ sueca KABLAM. Un disc acabat de sortir del forn, en què conflueixen una multitud de gèneres, melodies atonals i textures que grinyolen per traslladar-nos per una porta lateral a l’estridència de la pista de ball.

DISSABTE 28 DE SETEMBRE, a les 18 h: Parlem de Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial amb el Grup de pensament, pràctiques i activismes afro/negres.
El grup pretén desenvolupar nous enfocaments per analitzar i entendre el projecte colonial a contracorrent del llegat eurocèntric o dels essencialismes. Intenta superar les divisions que caracteritzen aquesta anàlisi sobre la qüestió de la creació de la raça, que es planteja en termes de sociologia, filosofia, economia i psicologia o a partir de la classe i el gènere, com a punts de vista aïllats entre si.

► COL·LECCIÓ PERMANENT
Un segle breu
Aquesta presentació proposa un recorregut cronològic per la Col·lecció MACBA des de 1929 fins a l’actualitat. Inclou moltes de les obres més emblemàtiques de la Col·lecció, en un seguit d’àmbits dedicats a les etapes i moments més significatius. Comissariada per l’equip curatorial del MACBA, posa èmfasi en les presentacions i experiències canviants de l’art al llarg de les nou dècades que conformen aquest «segle breu». S’explica la història de l’art modern i contemporani a través de les perspectives, les polítiques i les temàtiques desenvolupades en la Col·lecció.

► EXPOSICIONS EN CURS
Christian Marclay. Composicions
Aquesta exposició –la primera en més d’una dècada que es dedica, dins l’Estat espanyol, a l’artista suís-americà Christian Marclay (n. 1955), actualment establert a Londres– presenta una tria d’obres centrada en les seves composicions sonores, des de partitures gràfiques fins a videoinstal·lacions. Marclay explora la relació entre el so i la visió, en especial les maneres en què el so es pot manifestar visualment. Com ha dit el mateix artista, «la
música travessa gairebé tot el que faig.»

Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial
L’exposició té com a peça central la pel·lícula de Naeem Mohaiemen Two Meetings and a Funeral (2017), que reflexiona sobre la creació del Moviment de Països No-alineats, format per nacions que acabaven d’accedir a la independència amb l’objectiu d’evitar la bipolaritat de la Guerra Freda i de defensar la sobirania nacional, la descolonització, l’antiimperialisme i el desenvolupament econòmic: el Tercer Món. La mostra també aborda la repressió colonial i la manera en què les potències imperials han exercit el control per mitjà d’estructures epistèmiques com la cartografia política i la llengua i examina els reptes de la independència i la condició postcolonial.

Amb el suport de:
CULTURA

Informació de contacte

#DISSABTESMACBAParticipa a la conversa!

Continguts relacionats

Vídeos

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.