Dissabtes MACBA

DISSABTES MACBA

Cada dissabte a partir de les 16 h, visita totes les exposicions i coneix-les més a fons de la mà dels artistes; a més, deixa’t sorprendre amb les propostes destacades l’últim dissabte de cada mes. Gaudeix de l’art contemporani gratuïtament gràcies a Uniqlo.

PROPERS DISSABTES AL MACBA:
DISSABTES 26 D'OCTUBRE, 30 DE NOVEMBRE I 21 DE DESEMBRE, a les 19.30 h: Folklore a fi de mes. L’últim trimestre de l’any, volem contribuir a fer més passador el final de mes amb una programació gratuïta de nou folklore.

► 26 D'OCTUBRE: Ayalga i Ajuar
Una ayalga, en asturià, és una cosa que es troba, un objecte de valor que estava amagat. Ayalga és el projecte en solitari de Xabel Ferreiro, excomponent dels grups Montañas o ¡Pelea!, i constitueix un retorn als orígens de la cançó popular construïda sobre veu i guitarra, barrejant-hi una mica de pasdoble, una mica de tonada, manca de tècnica i molt caminar d’aquí cap allà reflexionant sempre sobre el mateix tema, en un intent totalment estèril d’arribar a alguna conclusió reveladora.

Ajuar és un projecte de recuperació i reinterpretació de la memòria popular. Pren les jotes tradicionals (principalment lleoneses i extremenyes) i les reescriu des d’una perspectiva feminista, subvertint la tradició sense bandejar-la del tot. A més de les cançons, Ajuar recupera altres aspectes de la tradició popular, que repensa i actualitza per proposar-ne una relectura crítica i festiva. Ajuar està format per Ana, Corazón, un morter i una pandereta.

► 30 DE NOVEMBRE: Rojo pandereta i Folclor del Porvenir
Rojo pandereta és una peça de dansa que pren com a referència la posada en escena de 1869 de Don Quijote de la Mancha pel coreògraf francès Marius Petipa. Un marc per reflexionar i qüestionar els paradigmes coreogràfics que, com a ballarines, han travessat i construït les nostres identitats corporals. Aquesta peça, pensada per a un paisatge urbà, treu el ballet fora dels grans teatres i l’ofereix «al poble»: la gent, les veïnes, les places i la festa.

Folclor del Porvenir. Le Parody
Le Parody –projecte musical de Sole Parody– treballa a partir del sampling, el sentiment, l’observació i la memòria. Porvenir porta lletres de la tradició oral andalusa i ecos de la tradició del ball electrònic nord-europeu sense intenció historicista, sense ortodòxia, entenent-los com a materials vius per jugar, pensar i fer. Folclor del Porvenir és un directe que es fabrica a mida i que ens convida a estar actius, en l’àudio, en el visual i en el corporal.

► 21 DE DESEMBRE: Tarta Relena
Tarta Relena neix el 2016 com un projecte de dues cantants per explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Lluny de voler crear un segell d’allò tradicional i de definir la mediterraneïtat, Tarta Relena vol fer-se seu un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor que, d’una manera o altra, es relacionen amb l’àrea geogràfica del Mediterrani.

Amb el suport de:
CULTURA

Informació de contacte

#DISSABTESMACBAParticipa a la conversa!

Continguts relacionats

Activitats

Vídeos

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.