Dissabtes MACBA

DISSABTES MACBA

Cada dissabte a partir de les 16 h, visita totes les exposicions i coneix-les més a fons de la mà dels artistes; a més, deixa’t sorprendre amb les propostes destacades l’últim dissabte de cada mes. Gaudeix de l’art contemporani gratuïtament gràcies a Uniqlo.

PROPERS DISSABTES AL MACBA:
DISSABTE 29 DE JUNY, 18.30 h: Chalkboard interpretat per Ferran Fages (guitarra elèctrica)
La instal·lació interactiva de Christian Marclay Chalkboard (2010) convida els visitants a escriure notes, dibuixos o grafitis damunt un enorme pentagrama en una pissarra a escala arquitectònica. Ferran Fages, improvisador i compositor, serà l'encarregat d'interpretar aquesta «partitura». En actiu des de finals dels 90, Ferran Pages ha publicat una seixantena de referències discogràfiques en segells nacionals i internacionals. Ha fet concerts i tallers per Europa, Amèrica i Japó. Toca la guitarra, dispositius electrònics analògics i giradiscs acústic.

► COL·LECCIÓ PERMANENT
Un segle breu
Aquesta presentació proposa un recorregut cronològic per la Col·lecció MACBA des de 1929 fins a l’actualitat. Inclou moltes de les obres més emblemàtiques de la Col·lecció, en un seguit d’àmbits dedicats a les etapes i moments més significatius. Comissariada per l’equip curatorial del MACBA, posa èmfasi en les presentacions i experiències canviants de l’art al llarg de les nou dècades que conformen aquest «segle breu». S’explica la història de l’art modern i contemporani a través de les perspectives, les polítiques i les temàtiques desenvolupades en la Col·lecció.

► EXPOSICIONS EN CURS
Christian Marclay. Composicions
Aquesta exposició –la primera en més d’una dècada que es dedica, dins l’Estat espanyol, a l’artista suís-americà Christian Marclay (n. 1955), actualment establert a Londres– presenta una tria d’obres centrada en les seves composicions sonores, des de partitures gràfiques fins a videoinstal·lacions. Marclay explora la relació entre el so i la visió, en especial les maneres en què el so es pot manifestar visualment. Com ha dit el mateix artista, «la
música travessa gairebé tot el que faig.»

Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial
L’exposició té com a peça central la pel·lícula de Naeem Mohaiemen Two Meetings and a Funeral (2017), que reflexiona sobre la creació del Moviment de Països No-alineats, format per nacions que acabaven d’accedir a la independència amb l’objectiu d’evitar la bipolaritat de la Guerra Freda i de defensar la sobirania nacional, la descolonització, l’antiimperialisme i el desenvolupament econòmic: el Tercer Món. La mostra també aborda la repressió colonial i la manera en què les potències imperials han exercit el control per mitjà d’estructures epistèmiques com la cartografia política i la llengua i examina els reptes de la independència i la condició postcolonial.

Amb el suport de:
CULTURA

Informació de contacte

#DISSABTESMACBAParticipa a la conversa!

Continguts relacionats

Vídeos

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.