Son[i]a #325. Cabello/Carceller
26.02.2021

Cabello/Carceller

Més que interdisciplinària la de Cabello/Carceller és una pràctica indisciplinada, que apel·la a la dissidència des de la pròpia mixtura dels gèneres artístics, experimentant indistintament amb les possibilitats de la performance, la instal·lació, el ball, l'escriptura, la fotografia, el dibuix, el vídeo o el collage, en diferents combinacions i aliances.

Son[i]a #297 Aura Cumes
12.09.2019

Aura Cumes

Aura Cumes traça un lúcid recorregut històric a través dels processos colonials, analitzant els mecanismes de submissió, violència i usurpació amb els quals perversament s'ha anat modelant la identitat de l'indi-índia-servent relegat al progrés i benestar de l'home blanc, les seves famílies i el seu capital.

Son[i]a #243 Marysia Lewandowska
12.07.2017

Marysia Lewandowska

El Women's Audio Archive és una col·lecció d'enregistraments casolans que documenten converses privades, conferències, seminaris i d’altres actes públics que l'artista polonesa Marysia Lewandowska va recollir acuradament de 1985 a 1990. Un arxiu fictici, que al seu moment li va servir com a interfície i carta de presentació per accedir i parlar tranquil·lament amb dones prominents de l'àmbit de l'art.

Son[i]a #303 Oyèrónké Oyèwùmi
10.01.2020

Oyèrónké Oyèwùmi

La materialitat anatòmica, la visualitat científica i la insistència en la genitalitat produeixen una exageració de les diferències. La professora Oyèwùmi desentranya com aquesta matriu va ser històricament imposada en la cultura i cosmovisió yoruba, el llenguatge de la qual, per exemple, mai no va estipular l'existència de filles o fills, esposes o marits i on les deïtats es despleguen sempre en una identitat fluida.

Son[i]a #254 Griselda Pollock
08.03.2018

Griselda Pollock

Griselda Pollock argumenta que l'absència de dones en la història de l'art no és el resultat de l'oblit, la negligència o els prejudicis. S’ha d'entendre com el resultat d'un esforç sistemàtic per tal de perpetuar l'aparell ideològic i la jerarquia de gènere en la nostra societat. En lloc de pensar en termes d'una història de l'art feminista, hauríem de pensar en la "intervenció feminista" en les històries de l'art.

FONS ÀUDIO #25. Eulàlia Valldosera
27.03.2014

Eulàlia Valldosera

Davant l'hegemonia internacional de la pintura i la primacia de l'objecte artístic com a moneda de canvi, Valldosera proposa una sèrie de pràctiques processuals en les quals performance, acció i instal·lació es donen la mà generant espais alternatius per a la resistència, l'experimentació i la reflexió.

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman