Carregant...

Strasbourg, les célibataires, 1988

Estrasburg, els solters, 1988
Fotografia, 2 fotografies 49,5 x 55,2 cm c/u
«Entenc per família el conjunt dels ocupants d’un allotjament: solters, coinquilins, parelles, amb o sense fills, de totes les edats, de totes les classes socials i de tots els orígens.» Les persones i la seva relació amb l’espai privat i públic i amb els objectes quotidians són el centre d’interès de Jean-Louis Schoellkopf. Les seves sèries fotogràfiques retraten grups humans de diverses ciutats franceses i europees en el seu espai habitual de vida o de treball, i en mostren les relacions i els vincles. De vegades són famílies a casa seva, d’altres parelles, d’altres treballadores de filatures, miners o bandes urbanes. A través d’aquest entramat de relacions, llocs i objectes es rastregen qüestions de ciutadania, d’identitat i de pertinença a un lloc. En la sèrie de 1988 Strasbourg, les célibataires, Schoellkopf retrata diversos solters d’aquesta ciutat centreeuropea en un context domèstic o privat. Les seves figures denoten el nou ordre familiar i les noves formes de vida en un món global.

Fitxa tècnica

Títol original:
Strasbourg, les célibataires
Número de registre:
5038
Artista:
Schoellkopf, Jean-Louis
Data de creació:
1988
Any d'adquisició:
2012
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata
Dimensions:
2 fotografies 49,5 x 55,2 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Jean-Louis Schoellkopf, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.