Carregant...

Esparrua nahiko ondo ezagutzen dut, 1999

Collage, 21 x 30 cm

Les retícules pintades de Néstor Sanmiguel Diest equilibren l’austeritat i l’abundància de signes i figures. Protagonista de l’avantguarda dels anys vuitanta a Aragó, l’artista construeix les seves obres com un traçat obsessiu de línies que delimiten espais fragmentats metòdicament. Algunes parcel·len la superfície en rectangles desiguals ubicats damunt d’un text manuscrit o mecanografiat. Altres recorden l’abstracció geomètrica. En un entorn llavors pictòric dominat, per l’abstracció gestual i matèrica, l’obra de Néstor Sanmiguel es vincula més als artistes postconceptuals americans que preconitzen el protagonisme del signe i de la societat de consum, en una rescissió postmoderna dels principis de l’art pop. Néstor Sanmiguel construeix la seva obra com un vertader palimpsest visual.


Fitxa tècnica

Títol original:
Esparrua nahiko ondo ezagutzen dut
Número de registre:
5084
Artista:
Sanmiguel Diest, Néstor
Data de creació:
1999
Any d'adquisició:
2013
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Tinta sobre paper
Dimensions:
21 x 30 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Néstor Sanmiguel Diest
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.