Carregant...

Cap, 1981

Objecte, 33 x 26,5 x 1,2 cm
Al començament dels anys vuitanta, els rostres demoníacs i les figures distorsionades de Joan Ponç continuaven convocant el mateix món visionari, càustic i precís que havien inaugurat a finals de la dècada dels quaranta, quan, juntament amb Joan Brossa, Modest Cuixart, Arnau Puig, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats, va fundar el grup Dau al Set i la revista del mateix nom. Ja llavors, els símbols fantàstics i inquietants barrejats amb una iconografia de reminiscències religioses, les imatges de caràcter expressionista i el brillant colorit de les seves figures desmembrades van constituir un dels intents més originals de renovació artística durant la postguerra espanyola.
Asimetria, distorsió, humanisme i màgia emmirallen la condició humana en les obres d’un pintor que assegurava que treballava d’una manera intuïtiva. El seu món personal, detallista i oníric, el va acostar al surrealisme màgic.

Fitxa tècnica

Títol original:
Cap
Número de registre:
1050
Artista:
Ponç, Joan
Data de creació:
1981
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Ceràmica esmaltada
Dimensions:
33 x 26,5 x 1,2 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art. Antiga Col·lecció Salvador Riera
Copyright:
© Joan Ponç, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Làmina en relleu
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.