La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Holding Hands all Thumbs, 1998

Es donen la mà tots els polzes, 1998
Material gràfic, 56 x 70 cm
L’obra de Bruce Nauman assumeix l’escala humana com a mesura artística. En les seves performances, volums o dibuixos, el cos i l’acció física esdevenen protagonistes. Li interessa sobretot el gest reiterat, la minimització dels mitjans i la idea de procés. Caps, ulls, llavis o mandíbules han estat objecte d’investigació en la seva obra, on destaca la seva fascinació per les mans i les diverses formes que aquestes poden assumir. Mans que s’uneixen en gestos diversos o que dibuixen formes conjuntes, dits entrecreuats, mans contraposades i moviments cooperants configuren la sèrie de gravats realitzada als anys noranta. Metàfora polivalent de la condició humana, condensen la força del traç mínim i la repetició.
Plantejades com els esbossos dels estudis clàssics de dibuix realitzats per artistes del passat com Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti i, ja en la modernitat, per autors com Henry Moore, mostren com la simplificació dels mitjans pot produir obres de gran densitat visual i conceptual.

Fitxa tècnica

Títol original:
Holding Hands all Thumbs
Número de registre:
1781
Artista:
Nauman, Bruce
Data de creació:
1998
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Aiguafort sobre paper
Dimensions:
56 x 70 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular, Barcelona
Copyright:
© Bruce Nauman, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.