La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Macaroni Landscape, 1977

Paisatge de macarrons, 1977
Fotografia, 5 fotografies: 100 x 200 cm c/u, 5 textos: 100 x 35 cm c/u

L’interès de Miralda pel significat dels aliments té a veure amb la seva vinculació a la supervivència, però també amb el lloc que ocupen a la cultura. Els pans i les amanides de pasta són clàssics en el seu repertori d’accions i instal·lacions. L’any 1977, en el context de l’exposició Breadline al Contemporary Arts Museum Houston, va presentar Macaroni Landscape, que incorpora la simbologia cultural dels colors. Miralda visita tradicions i països amb el seu receptari artístic, que tant es concreta en accions col·lectives i festives com en l’elaboració de receptes, esbossos, instruccions, dibuixos i collages. El crític Pierre Restany es referia al seu Eight Notes for a Table Cloth com un «quadre-plat»: «Aquestes receptes representen un compendi panoràmic de la visió barroca de l’artista català, els elements de la seva paleta i els trets de la seva aventura. Són, abans de tot, referències lingüístiques i exercicis d’estil.»


Fitxa tècnica

Títol original:
Macaroni Landscape
Número de registre:
RT.0061
Artista:
Miralda
Data de creació:
1977
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica i pintura sobre paper
Dimensions:
5 fotografies: 100 x 200 cm c/u, 5 textos: 100 x 35 cm c/u (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Antoni Miralda, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.